Gazze'de Katar'a destek gösterisi

Körfez ülkelerinin yaptırımlarına maruz kalan Katar'a Gazze'de destek gösterisi düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de Katar'a destek gösterisi

Gazzeliler, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır tarafından terör listesine alınan Katar merkezli iki hayır kurumuna destek vermek için gösteri düzenledi.

Filistin'de Faaliyet Gösteren İnsani Yardım Kuruluşları Birliği'nin çağrısı üzerine Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belh kentinde düzenlenen gösteriye onlarca Filistinli katıldı.

Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine önemli yardımlarda bulunan Katar Yardım Derneği (Qatar Charity) ve Şeyh Iyd Al Sani Yardım Derneği (Eid Charity) isimli hayır kurumlarının terör listesine alınmasına tepki gösteren Filistinliler, "Katar, Gazze'deki hayatın şah damarıdır" yazılı pankart açtı.

Katar bayraklarının taşındığı gösteride, Filistin'de Faaliyet Gösteren İnsani Yardım Kuruluşları Birliği'nden yapılan bir yazılı açıklama okundu.

Bazı Arap ülkelerinin Katar aleyhine attığı adımların kınandığı açıklamada, "Krize ilişkin gelişmeleri ve Filistin meselesine yönelik olumsuz yansımalarını endişe ile takip ediyoruz. Bu krizden birinci derecede istifade edenin ise İsrail ile onu destekleyenler olduğunu görüyoruz." denildi.

Katar'ın Filistin halkına verdiği destekten övgüyle söz edilen açıklamada, "Doha yönetimi aleyhine başlatılan karalama kampanyaları ve iftiraların kabul edilemez olduğu" ifade edildi.

Üç bin aileye nakdi yardım dağıtıldı

Öte yandan gösteride İmad Ebu Cebr isimli Filistinli çocuk da bir konuşma yaptı. Konuşmasında Katar'ın Gazze'de yaklaşık 25 bin aileye yardım yaptığını söyleyen Filistinli İmad, "Ablukanın kalbinden dünyaya 'tüm Gazze halkı Katar'ın yanındadır' mesajı vermek istiyoruz." dedi.

Gösteri sırasında ayrıca Şeyh Iyd Al Sani Yardım Derneği isimli kuruluş da yetimler ve fakir aileler için başlattığı kampanya kapsamında yaklaşık 3 bin aileye nakdi yardım dağıttı.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, söz konusu karardan birkaç gün sonra yayımladıkları ortak bildiriyle Katar tarafından desteklendiği öne sürülen, aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de yer aldığı 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunun "terörle irtibatlı" olduğu iddiasıyla "terör listesine" alındığını açıklamıştı.

Yorumlar