Fransız ve Almanlar'dan PYD'ye destek

Almanya ve Fransa'nın Suriye'de PYD'ye destek verdiği belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Fransız ve Almanlar'dan PYD'ye destek
Suriye'nin kuzeyindeki stratejik Menbic kasabasını terör örgütü IŞİD'in elinden alma operasyonlarına ABD'nin yanı sıra Fransa ve Almanya'nın da özel kuvvet gönderdiği iddia edildi. Fransızların, terör örgütü PKK'nın uzantısı olan YPG'nin de aralarında bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından kontrol edilen eski bir çimento fabrikasının arazisini mesken tuttuğu kaydedildi.

Fransız askerlerinin, ABD askerleriyle birlikte, Menbic operasyonundan günler önce Kobani'ye gittiği öne sürüldü. Güvenlik nedeniyle askerlerin gelişi gizli tutuldu. Bölgedeki kaynaklara göre Kobani'de 170 kadar Fransız askeri bulunuyor.

Fransız özel kuvvetlerinin, çatışmalara katılmadığı ancak SDG militanlarına danışmanlık ve silah eğitimi verdiği belirtildi. Paris'teki yetkililer geçtiğimiz hafta Suriye'de Fransız özel kuvvetlerinin bulunduğunu teyid etmiş, ancak Kobani'de bir üs inşa edildiğine dair herhangi bir bilgi vermemişti.

Almanya Savunma Bakanlığı ise dün yaptığı açıklamada "Suriye'de hiçbir Alman özel kuvveti bulunmamaktadır. Suçlamalar yalandır" cümlelerine yer verdi.

31 Mayıs'ta başlayan ve ABD'nin yoğun desteğine sahne olan Menbic operasyonunu, SDG yürütüyor.

Menbic'in çevresindeki çok sayıda yerleşim yerinin SDG'nin eline geçtiği, ancak şehir merkezinin hâlâ IŞİD kontrolünde olduğu kaydedildi.

Yorumlar