Fransa Meclis Başkanı Bartolone İran'da

Bartolone: "Bu görüşmelerin, Viyana Anlaşması'nın tam olarak uygulanmasına, bankacılık ve şirketler alanında işbirliğine ve iki ülke ekonomisine katkı sağlayacağını umut ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Fransa Meclis Başkanı Bartolone İran'da
Fransa Meclis Başkanı Claude Bartolone Fransa Ulusal Meclisi'nin İran meclisi ile ilişkilerin korunması konusunda kararlı olduğunu belirtti.

İran'ın başkenti Tahran'da İranlı mevkidaşı Ali Laricani'yle bir araya gelen Bartolone, meclis binasında düzenlenen ortak basın toplantısında, "Viyana Anlaşması sonrası görüşmeler, ilişkilerin gelişmesine yardımcı oldu. Fransa Ulusal Meclisi, Fransa ve İran meclisleri arasındaki ilişkinin korunması konusunda kararlıdır." dedi.

Bartolone, "Bu görüşmelerin, Viyana Anlaşması'nın tam olarak uygulanmasına, bankacılık ve şirketler alanında işbirliğine ve iki ülke ekonomisine katkı sağlayacağını umut ediyorum." diye konuştu.

İran Meclis Başkanı Laricani ise iki ülkenin bölge sorunlarının çözümü konusunda ortak düşüncelere sahip olduğunu söyledi.

Laricani, "Sayın Bartolone ile başta Irak, Suriye ve Yemen olmak üzere bölge sorunlarını görüştük. İran ve Fransa bölge sorunlarının çözümü konusunda ortak düşüncelere sahip." ifadelerini kullandı.

Fransa Meclis Başkanı Bartolone'nin cuma gününe kadar sürecek İran ziyareti kapsamında, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani ile görüşmesi bekleniyor.
14 Temmuz 2015'te İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesi ABD, Fransa, İngiltere, Rusya, Çin ile Almanya'dan oluşan P5+1 ülkeleri arasında imzalanan Viyana Anlaşması, İran'ın nükleer programının sivil ve barışçıl olması şartıyla bu ülkeye uygulanan uluslararası ekonomik yaptırımların kaldırılmasını öngörüyor.

Yorumlar