Fransa DAEŞ'i 80 kez bombaladı

Fransa Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada uçak gemisinden kalkan Fransız savaş uçaklarının DAEŞ'i 80 kez bombaladığı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Fransa DAEŞ'i 80 kez bombaladı

Suriye’deki hava operasyonlarına destek vermek için Fransa tarafından bölgeye gönderilen Charles de Gaulle uçak gemisi DAEŞ'e yönelik toplam 80 kez bomba atışı yaptı.

Fransa Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Fransız savaş uçaklarının, yaklaşık iki ay boyunca Charles de Gaulle’den 370 kez havalandığı, Irak ve Suriye’de terör örgütü DAEŞ'e yönelik toplam 80 hava saldırısı gerçekleştirdiği’ bildirildi.

Paris’te 13 Kasım 2015’teki terör saldırılarının ardından, 18 Kasım’da Toulon Limanı'ndan ayrılan uçak gemisine, 4 fırkateyn, bir denizaltı ve ikmal gemisi eşlik etti.

Fransız uçak gemisi, 19 Aralık’ta bölgeye gittikten sonra DAEŞ’e operasyon düzenleyen koalisyon güçlerinin komutasını devralmıştı.

Charles de Gaulle, ülkeye dönmek için 22 Şubat’ta bölgeden ayrılmış, koalisyon güçlerinin komutası ise bu kez ABD donanmasına ait Truman uçak gemisine devredilmişti.

Fransız savaş uçakları, uçak gemisinin ayrılmasının ardından DAEŞ hedeflerini vurmak için Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki askeri üsleri kullanıyor.

Yorumlar