Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Lübnan'da

Cumhurbaşkanı Hollande, "Savunma Bakanı Drian'i, Lübnanlı mevkidaşı Mukbel ile bir araya gelerek, Lübnan ordusuna yönelik askeri destek konusunu ele alması hususunda görevlendirdim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Lübnan'da

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'i, Lübnanlı mevkidaşı Semir Mukbel ile bir araya gelerek, Lübnan ordusuna yönelik askeri destek konusunu ele alması hususunda görevlendirdim." dedi.

Hollande, Orta Doğu turu kapsamında geldiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hükümet Sarayı'nda, Başbakan Temmam Selam ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hollande, "Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'i, Lübnanlı mevkidaşı Semir Mukbel ile bir araya gelerek Lübnan ordusuna yönelik askeri destek konusunu ele alması hususunda görevlendirdim." diye konuştu.

Terörizmle mücadelede Lübnan'ı desteklediklerini ifade eden Hollande, ortak tarih yoluyla birbirine bağlı olan Lübnan ve Fransa'nın, iş birliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Hollande, "Kasım 2015'teki Paris saldırısı öncesinde Lübnan da terör saldırısının acısını yaşıyordu. Birlikte yaşadığımız bu zor ve trajik zamanda Lübnan bize desteğini gösterdi. Bu saldırılar bir arada yaşama, özgürlük ve çoğulculuk değerlerimizi hedef almayı amaçlıyordu." dedi.






Yorumlar