Filistinli'nin cenazesi 2 ay sonra teslim edildi

Filistinli Musab el-Gazali'nin cenazesi, izin verilmediği için sabahın erken saatlerinde küçük bir grubun katıldığı törenle defnedildi

Google Haberlere Abone ol
Filistinli'nin cenazesi 2 ay sonra teslim edildi

İsrail'in 65 gün sonra teslim ettiği Filistinli Musab el-Gazali'nin cenazesi, izin verilmediği için sabahın erken saatlerinde küçük bir grubun katıldığı törenle defnedildi.

Gazali'nin amcasının oğlu Ahmed el-Gazali, cenazenin kendilerine vefatından 65 gün sonra teslim edildiğini söyleyerek, "Musab'ın göğsünde üç, ayaklarında da birkaç kurşun izi görülüyordu" dedi.

Cenazeyi yaklaşık 30 kişilik bir grupla gece yarısından sonra teslim aldıklarını belirten Gazali, "Cenaze törenine onlarca kişi katılmak istiyordu. Ancak İsrail polisi, kız kardeşi ve halası da dahil katılıma izin vermedi. Cenazeyi, sabaha karşı Kudüs'e bağlı Eski Belde'nin (Beldet'ül-Kadime) sınırında yer alan Bab el-Esbat bölgesindeki el-Yusufiyye Kabristanına defnettik. Kabristan ve çevresinde çok sayıda İsrail polisi vardı" diye konuştu.

İsrail polisi, 26 Aralık'ta Doğu Kudüs'teki Bab el-Cedid bölgesinde "güvenlik güçlerine bıçaklı saldırı girişimde bulunduğu" iddiasıyla Musab Gazali'yi vurmuştu. Son aylarda Doğu Kudüs'te İsrail polisinin kurşunuyla hayatını kaybeden Filistinlilerden 9'unun hala yakınlarına teslim edilmediği ifade edildi.

Yorumlar