Filistinli öğretmenlerden protesto

Filistinli öğretmenler Batı Şeria'da Bakanlar Kurulu binasının önünde eylem yaptı

Google Haberlere Abone ol
Filistinli öğretmenlerden protesto

Filistinli öğretmenler Ramallah'taki Bakanlar Kurulu binasının önünde eylem yaptı.

Batı Şeria'da 10 Şubat'tan beri mali ve idari bazı taleplerinin yerine getirilmesi için grev yapan öğretmenler bugün de Bakanlar Kurulu karargahı önünde bir araya geldi.

Yaklaşık 3 bin öğretmen hükümetin taleplerini yerine getirmemesi nedeniyle eylem yaptı.

AA muhabirine konuşan grev koordinatörlerinden Yusuf Beşir, "Hükümet sivil toplum kuruluşları ve parlamentodaki gruplar tarafından sunulan girişimlere karşılık vermiyor. Hükümet grevin devam etmesinin tek sorumlusudur" dedi.

Beşir, "Öğretmenler 26 yıldır 2 bin 300 şekel (600 dolar) brüt maaşla çalışıyor. Üniversite öğrencisi 2 çocuğum var. Maaşım çocuklarımın eğitim masraflarını karşılamıyor. Ciddi ölçüde pahalılık var ve biz meşru hakkımızdan başka bir şey istemiyoruz " diye konuştu.

Eyleme katılan öğretmenlerden Riham Ebu Ayaş ise Filistin güvenlik güçlerinin Ramallah'a ulaşmalarını engellemeye çalıştığını, 3 güvenlik noktasını aşarak patika ve toprak yollardan geçerek Ramallah'a ulaştıklarını anlattı.

Batı Şeria'daki okullarda görev yapan öğretmenler, yaklaşık bir aydır özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle grev ve gösteriler düzenliyor. Filistinli öğretmenler, maaşların artırılması, uzmanlık alanlarına göre ek maaş uygulamasının getirilmesi, çocuklarının üniversitelerde ücretsiz eğitim alması ve emeklilik kanununda düzenlemeye gidilmesi yönünde taleplerde bulunuyor.

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı verilerine göre, 1 milyon 200 bin öğrencinin bulunduğu Batı Şeria ve Gazze'de yaklaşık 37 bin öğretmen görev yapıyor.

Yorumlar