Filistinli genç kızı öldüler

İsrail işgal güçleri, bıçaklı saldırı bahanesiyle Filistinli genç bir kızı daha öldürdü. İsrail askerleri şu ana kadar onlarca Filistinli genci aynı bahaneyle öldürdü

Google Haberlere Abone ol
Filistinli genç kızı öldüler

Batı Şeria'nın El-Halil kentinde, "Bıçaklı saldırı" girişiminde bulunduğu iddiasıyla Filistinli bir genç kızın, İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, kentteki Hazreti İbrahim Camisi önündeki kontrol noktasında bekleyen İsrail askerleri, "Bıçaklı saldırı" girişiminde bulunduğu gerekçesiyle Filistinli bir genç kızı öldürdü. Haberde, öldürülen Filistinlinin kimlik bilgilerine henüz ulaşılamadığı belirtildi.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada da "Filistinli bir kadın bıçakla Hazreti İbrahim Camisini koruyan askerlere saldırı girişiminde bulundu. Saldırıya silahla karşılık veren askerlerin ateş açması sonucu kadın öldü" denildi.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya baskınları nedeniyle Ekim 2015'ten bu yana bölgede gerginlik giderek artıyor. Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

Yorumlar