Filistinli gazetecinin açlık grevi zaferi

İsrail hapishanelerinde 94 gündür açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Muhammed el-Kıyk'ın grevini sonlandıran anlaşma imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Filistinli gazetecinin açlık grevi zaferi

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 94 gündür açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Muhammed el-Kıyk'ın grevini sonlandıran anlaşmanın imzalandığını duyurdu.

Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada söz konusu anlaşmanın, idari tutukluluk süresinin uzatılmaması karşılığında Kıyk'ın grevini sonlandırmasını öngördüğü ifade edildi.

Hamas Hareketi Esirler Yüksek Kurulundan yapılan yazılı açıklamada da Kıyk'ın idari tutukluluğunun 21 Mayıs'ta sona ermesi ve sürenin uzatılmaması yönünde karar alındığı belirtildi.

Anlaşma çerçevesinde Kıyk'ın grevini sonlandırdıktan sonra tedavisinin Filistinli bir ekip tarafından, İsrail'e ait Afule Hastanesi'nde yapılması konusunda da anlaşma sağlandığı, Kıyk'ın ayrıca, 21 Mayıs'a kadar olan ve idari tutukluluğundan kalan süreyi İsrail'in Nafha hapishanesinde geçireceği kaydedildi.

İsrail askerlerince 21 Kasım'da Ramallah'taki evinde gözaltına alınan Kıyk, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için açlık grevine başlamıştı. İsrail makamları, aralık ayında, Suudi Arabistan'ın El-Mecd televizyonunda görev yapan Kıyk'ın "Mesleği aracılığıyla şiddete teşvik etmek" suçlamasıyla 6 ay tutuklu kalmasına karar vermişti.

Yorumlar