Filistin Toprak Günü yürüyüşü

Gazze'de Filistin Toprak Günü'nün 40'ıncı yıl dönümü münasebetiyle yürüyüş düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Filistin Toprak Günü yürüyüşü

Gazze'de Filistin Toprak Günü'nün 40'ıncı yıl dönümü münasebetiyle yürüyüş düzenlendiği bildirildi.

Filistin İslami ve Ulusal Güçler Komitesi'nin çağrısı üzerine toplanan Filistinliler ellerinde "Filistin toprağı satılık değilidir, pazarlık yapılmaz," "Filistin toprağından bir karış veren bizden değildir." yazılı dövizler taşıdılar.

Fetih hareketi merkez komitesi üyesi Zekeriya el-Ağa, yürüyüşte yaptığı konuşmada, Filistinlilerin birliğini vurgulamak için Toprak Günü'nü andıklarını söyledi.

İsrail'in topraklara el koymaya devam ederek bütün uluslararası kanunları umursamadığını ifade eden Ağa, İsrail'in Filistin halkına karşı en çirkin suçları işlediğinin altını çizdi.

Filistin halkının İsrail'in onlardan çaldıklarını geri almak ve topraklarını korumak için kanlarını feda etmeye hazır olduğunu vurgulayan Ağa, Filistin intifadasının bunun kanıtı olduğunu dile getirdi.

Ağa, uluslararası toplumdan ihlalleri ve yerleşim yerlerini durdurması için İsrail'e baskı yapmasını istedi.

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş ve İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart'ta çeşitli etkinliklerle Toprak Günü'nü anıyor.

Yorumlar