Filistin Devlet Başkanı Abbas, Mısır'da

- Abbas, Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ve Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Filistin Devlet Başkanı Abbas, Mısır'da
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile bir araya geldiği bildirildi.

Filistin'in Kahire Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Abbas, 3 gün sürecek Mısır ziyaretinin ilk gününde, başkent Kahire'de Şükri ve Arabi ile ayrı ayrı görüştü.

Görüşmede Filistin tarafından Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat, Filistin Yönetimi Sözcüsü Nebil Ebu Redine, Abbas'ın danışmanı Mecdi el-Halidi, Filistin'in Kahire Büyükelçisi Cemal eş-Şobeki ile Mısır tarafından Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hulli, Arap Birliği'nde Filistin ve İşgal Altındaki Topraklardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali hazır bulundu.
Abbas, görüşmeler sırasında Filistin yönetiminin, Fransa'nın barış sürecinin yeniden canlandırılması için başlattığı girişime verdiği desteği vurguladı, İsrail yönetiminin Filistin halkı ile kutsal mekanlara yönelik ihlalleriyle ilgili bilgi verdi.

Abbas'ın ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile de görüşmesi bekleniyor.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 30 Mayıs'ta Paris'te İsrail-Filistin barışının ele alınacağı bir uluslararası konferans düzenleneceğini bildirmiş, görüşmelere, ABD, Rusya, AB, BM, Arap Birliği, BM Güvenlik Konseyi ve yaklaşık 20 ülkenin yetkililerinin katılacağını açıklamıştı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransa'nın bu girişimini memnuniyetle karşıladığını duyurmuştu.
 

Yorumlar