Filistin'deki gösterilerde 'İsrail ajanları' kol geziyor

Filistin'de İsrail işgallerine yönelik protesto gösterilerine işgalci ajanların görüntüleri damgasını vurdu. Sivil giyimli ajanlar göstericilerin arasına karışarak hem protestocuları yakalıyor hem de provokasyon yapıyor

Google Haberlere Abone ol
Filistin'deki gösterilerde 'İsrail ajanları' kol geziyor

ABD'nin İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü ilan etmesinin üzerinden günler geçti, ancak cuma gününden beri devam eden eylemlerde hiçbir azalma yok. Filistinliler tüm hınçlarıyla İsrail karşıtı eylemler gerçekleştirirken, hemen hemen her bölgede koordineli eylemler sürüyor.

İsrail'in elini güç duruma düşüren bu eylemleri bastırmaya çalışan askerler, Mossad ve askeri istihbarat yapıları ile truva taktiği uygulayarak protestoları çökertmeye çalışıyor.

Ramallah'ta gerçekleştirilen gösterilerde dikkat çeken bir kare, Reuters ajansı tarafından belgelendi. Görüntüde başında Filistin bayrağı olan yüzü kapalı, eli silahlı bir kişi, Filistinli bir eylemciyi kafasından tutarak İsraillilerin yanına götürdüğü ve kelepçelenerek tutuklandığı görüldü.

Normal şartlar altında basit bir eylemciyi bile yanına yaklaştırmayan İsrail askerlerinin, Filistinli ve eli silahlı bir kişiyi yanına yaklaştırması da mantıksız bir fikir gibi görünüyor.

Tüm bunlardan yola çıkarak görüntüdeki "sahte" Filistinli kişinin bir İsrail ajanı olduğunu anlamamak oldukça zor. Daha önce de intifada zamanlarında ve büyük eylemlerde Filistinli gibi giyinen İsrail ajanları, Filistinlileri darp ederek gözaltına alıyor, adeta bir" truva" taktiği uyguluyordu.

Burada da eli silahlı bir kişinin Filistinli gibi dolaşarak havaya ateş açması ve Filistinlileri darp etmesi, iç çatışma çıkartma planının bir parçası olarak yorumlanıyor.

Yorumlar

Adalet savascısı Boyle dunya varmı sankı antık caglarda yasıyoruz suraya bak coluk cocuk rezıllık bır para yazık ınsanlık bıtmıs bıcak kemıgı deldı gectı coktan dagdan geldıler bagdakını kovuyolar uyanın artık eeeeyyyyy dunya.