Felluce'deki açlık krizi devam ediyor

 Irak'ın Enbar vilayetine bağlı DAEŞ kontrolündeki Felluce'de yüzlerce ailenin karşı karşıya bulunduğu açlık krizinin devam ettiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Felluce'deki açlık krizi devam ediyor

Enbar Vilayet Meclisi Üyesi Raci el-İsavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Felluce'deki insani durum çok kötü ve yaşanan gıda sıkıntısının yol açtığı açlık krizinden dolayı her gün onlarca insan hayatını kaybediyor." dedi.

Terör örgütü DAEŞ'in bölgeye hiçbir insani yardım ulaşmasına izin vermediğini söyleyen İsavi şunları kaydetti:

"Irak merkezi yönetiminin de askeri açıdan Felluce'ye karşı tutumu çok zayıf kalıyor. Felluce'nin hem DAEŞ hem de açlık krizinden kurtarılması için onlarca çağrımıza rağmen hükümet bu yönde hiçbir adım atmıyor."

"Uluslararası askeri yardım çağrısı yapacağız"

İsavi, Felluce'de açlık krizi yaşayan yüzlerce ailenin kurtarılması gerektiğine dikkati çekerek, "Hükümet askeri olarak müdahale edip Felluce'yi kurtarmazsa bölgenin kurtarılması için uluslararası askeri yardım çağrısında bulunacağız." diye konuştu.

DAEŞ kontrolündeki Felluce'de önceki hafta gıda ve ilaç yetersizliğinden 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Irak İnsan Hakları Bağımsız Yüksek Komisyonu şubat ayında, Irak güvenlik güçleri tarafından abluka altında tutulan Felluce'de gıda ve tıbbi malzemelerin tükendiğini duyurmuştu.

Felluce, 2014 yılından bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor. Irak güçleri ise örgüte giden yardım yollarını kesmek amacıyla kasabayı abluka altında tutuyor.

 

Yorumlar