Enbar'a 6 ayda 58 bin aile döndü

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, Enbar'da DAEŞ'ten kurtarılan bölgelere nisan ayından bu yana yaklaşık 58 bin ailenin döndüğünü açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Enbar'a 6 ayda 58 bin aile döndü
Irak'ta Enbar ilinde terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılan bölgelere nisan ayından bu yana yaklaşık 58 bin ailenin döndüğü bildirildi.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Enbar ilinde DAEŞ'ten kurtarılan bölgelere nisan ayından bu yana yaklaşık 58 bin ailenin döndüğü belirtildi.
Nisan ayından bu yana Enbar'ın Ramadi kentine yaklaşık 40 bin 700, Hit ilçesine 7 bin 100, Kerme ilçesine ise 3 bin 700'den fazla ailenin döndüğü ifade edilen açıklamada, El-Halidiye ilçesine 2 bin 900, Er-Ratbe ilçesine bin 500, Hadise ilçesine bin 200, Felluce kentindeki Nesaf, Hasa, Saklaviyye bölgelerine 800'den fazla ailenin geri döndüğü kaydedildi.

Koalisyon güçlerinin desteğini alan Irak güçleri geçen aylar içerisinde, Enbar'ın Ramadi kenti, Hit, Kerme, El-Halidiye, Er-Ratbe ve Saklaviyye ilçelerini DAEŞ'ten kurtarmıştı.

Enbar İl Meclisi üyesi Azal Fehdavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç göçmen durumuna düşen binlerce ailenin DAEŞ'ten kurtarılmış bölgelerde yeniden hizmet verilebilmesi için yapılan işlemlerin yavaşlığı nedeniyle halen evlerine dönemediğini ifade etti.

Bütün kurumların bu konuda çalıştığını ancak imkanların kısıtlı olduğunu kaydeden Fehdavi, "Çalışmalarını Enbar'da kurtarılan bazı bölgelere yerleştirilmiş bomba ve mayınların temizlenmesine yoğunlaştıklarını" söyledi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, terör örgütü DAEŞ'in saldırıları ve yaşanan çatışmalar nedeniyle Ramadi ve çevresinde yaklaşık 90 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Irak'ta 2014 Haziran ayında başlayan DAEŞ saldırısı sonucunda yaklaşık 4 milyon kişinin evini terk ederek iç göçmen durumuna düştüğü biliniyor. İç göçmenlerin geneline yakınının derme çatma kamplarda temel yaşam ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük sıkıntı çektiği belirtiliyor.
 

Yorumlar