DEAŞ'a üç koldan saldıracaklar

Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un kurtarılması için Irak ordusu ve Peşmerge güçleri, konuşlandıkları Hazır cephesinden DEAŞ'a üç koldan saldıracak

Google Haberlere Abone ol
DEAŞ'a üç koldan saldıracaklar
Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin konuşlandıkları Hazır cephesinden, Musul'daki terör örgütü DEAŞ'a üç koldan saldıracakları bildirildi.

Musul kent merkezinin 40 kilometre doğusundaki Hazır cephesine konuşlanan Irak ordusu ve Peşmerge güçleri, ağır silahlarla DEAŞ hedeflerini bombalamaya hazırlanıyor. Koalisyon ülkelerine ait savaş uçakları da DEAŞ hedeflerini havadan vurarak operasyona destek verecek.

Hazır cephesinden üç koldan başlatılan operasyon kapsamında Hristiyanların yoğun yaşadığı Hamdaniye ilçesinin kurtarılması hedefleniyor.

Hazır cephesindeki Peşmerge komutanlarından Albay Seyit Hajar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'un güneydoğu ve doğusuna konuşlanan Peşmerge güçlerinin, kısa süre içerisinde üç koldan DEAŞ hedeflerine saldıracağını belirtti. Farklı cephelerdeki operasyonlara 15 bin ila 18 bin Peşmergenin katılması bekleniyor.

Bu arada Musul ilinin doğusundaki stratejik Zerdek Dağı'na da çok sayıda Peşmergenin sevkedildiği öğrenildi. DEAŞ militanlarının Musul ovasındaki hareketliliğinin izlenmesi için helikopterlerce bölgenin sürekli aydınlatıldığı görüldü. Musul Ovası'nda yer yer havan toplarının sesi geliyor.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu. İbadi, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, Musul kent merkezine sadece ordu ve polis güçlerinin gireceğini ifade etmişti.

Yorumlar