Cunta firavuna özendi: Peygamberi de hapse atarız

Mısır'da cunta yönetiminin Adalet Bakanı Zind, peygamberleri zindanlara atan Firavunlara özenerek, "Hata yapan peygamber de olsa hapse atarız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cunta firavuna özendi: Peygamberi de hapse atarız

Mısır Adalet Bakanı Ahmed ez-Zind, peygamber efendimiz hakkında, saygısızca ifadeler kullandı. Darbe yönetiminin bakanı hakkında hakaret gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Yargı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, avukat Amr Abdusselam ile emekli Yargıç Hamdi Mücahid eş-Şivi, Adalet Bakanı Zind hakkında peygambere hakaret ettiği gerekçesiyle bugün cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


Ez-Zind El Ezher Şeyhi ile bir toplantıda...

Avukat Abdusselam tarafından sunulan dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: Zind, gazetecilerin hapsedilmesi ile ilgili bir soruya şöyle cevap vermiştir, ‘Peygamber bile olsa bana karşı hata yaparsa onu sorgularım’ bu sözleri kameraların önünde ve milyonlarca insana hitap ederek söylemiştir. Bu ifadeleri ile bütün kırmızı çizgileri aşmış, akide ve semavi dinleri dahi hiçe saymıştır. 

Avukat Abdusselam’ın dava dilekçesinde, Adalet Bakanı Zind’in Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde sorgulanması ve acilen ceza mahkemesinde yargılanmasını talep ettiği bildirildi.

Ayrıca emekli yargıç Şivi’nin de aynı suçlamalarla adalet bakanı hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

"PEYGAMBER DE OLSA HAPSE ATARIZ" DEMİŞTİ

Zind, iki gün önce Mısır’da yayın yapan Sada el-Beled televiyon kanalında katıldığı bir programda “hapishaneler niçin yapıldı” diye bir cümle kurmuş, bunun üzerine spikerin “gazetecileri de mi hapse atacaksın?” sorusuna cevaben Zind, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Nebi sallallahu aleyhi ve sellem bile olsa estağfirullah el azim. Hata yapan kim olursa olsun fark etmez. Yargıçlar bile hapse atıldı”.

MURSİ ALEYHİNDE ÇALIŞMIŞTI

Zind, Muhammed Mursi’nin Cumhurbaşkanlığı döneminde, yargı mensupları tarafından 1940’lı yıllarda yargının bağımsızlığı ve yargıçlar arasında koordine için kurulan Yargıçlar Kulübü’nün başkanıydı.

Mursi ve o dönemin yönetimi aleyhinde yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Zind, o süreçte yapılan anayasa referandumunda yargıçların görev almalarını engellemek için büyük çaba sarf etmiş, ancak buna rağmen Mısırlı yargıçların yarısı referandumda görev almıştı.

Mübarek döneminde 2009 yılında Yargıçlar Kulübü başkanlığına getirilen Zind, Adalet Bakanlığına atandığı 20 Mayıs 2015 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Zind’in uygulamalarına karşı çıkan Mısırlı bir grup yargıç, “Mısır İçin Yargıçlar Platformu” adında bir koalisyon oluşturarak Zind’e karşı mücadele etmişti.

EZHER MEZUNU

El-Ezher Üniversitesi İslam ve Medeni Hukuk Fakültesi mezunu olan Zind, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir dönem yargıçlık yaptı. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan)'na karşı aşırı bir düşmanlık içinde olan Zind, yaklaşık bir ay önce Sada el-Beled televizyon kanalında Ahmed Musa tarafından sunulan “Sorumluluğumda” adlı programa katılmış ve “bir şehit askere karşı 10 bin İhvan üyesi öldürülmediği takdirde kalbimdeki ateş sönmez” demişti.

 

Yorumlar