Çözüm Süreci'ni bitiren 'aldatma taktiği' Menbiç'te

Suriye'de ABD'nin desteğişle aldığı Menbiç'ten bir türlü çekilmeyen YPG, Türkiye'nin baskısıyla bugün yayınladığı görüntülerde Fırat'ın doğusuna geçtiğini duyurdu; ancak görüntülerin sadece aldatma olduğu belirtiliyor. Görüntülerin, Çözüm Süreci'ni bitiren PKK yalanlarının bir benzeri olduğu ifade ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Çözüm Süreci'ni bitiren 'aldatma taktiği' Menbiç'te
Sonhaberler | Haber Merkezi 

​Çözüm Süreci kapsamında Türkiye'den çekildiği görüntüsü vererek örgüt üyelerinin sadece onda birini çeken PKK'nın süreci sekteye uğratan taktiğinin benzeri şu an PYD tarafından  Menbiç'te uygulanıyor. PYD ve ABD'nin aldatıcı görüntülerle Türkiye'yi kandırmaya çalıştığı belirtiliyor. 

Üç gün önce açıklama yaparak Münbiç'ten çekileceğini ve Rakka operasyonuna katılacaklarını söyleyen terörist YPG'liler, Münbiç'te düzenledikleri çekilme töreninin görüntülerini kendi sosyal medya hesaplarında yayınladı. Görüntülerde, terörist YPG'lilerin düzenlenen törende Münbiç Askeri Meclisi'ne veda etmeleri ve zırhlı araçlar ile Münbiç'ten ayrılmaları görünüyor. 

Yine Münbiç'ten ayrılıp Fırat'ın doğusuna geçen eli kanlı terörist YPG'lilerin Fırat nehri üzerinde bulunan Karakozak köprüsünde de açıklama yaptıkları ve Fırat'ın doğusuna geçerek, Rakka operasyonuna katılacaklarını açıkladıkları belirtildi.

ALDATICI GÖRÜNTÜLER

YPG'nin yayınladığı görüntüler askeri kaynaklar tarafından yalanlandı. Askeri kaynaklar, görüntülerin sadece bir şov olduğunu, örgütün yüzde 90 oranında hala Menbiç olduğunu belirtiyor. Örgütün Çözüm Süreci'nde de benzer bir taktik uyguladığını ancak gerçeğin çok geç olmadan hükümet tarafından fark edildiğini belirten kaynaklar, Menbiç'te de benzer durumun söz konusu olduğunu ifade ediyor. 

ABD ÇEKİLECEK DEMİŞTİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett Mcgurk, 3 gün önce kişisel Twitter hesabında Türkiye ve ABD arasında sorun haline gelen terör örgütü YPG'nin Minbiç'ten çekilmesi ile ilgili bir mesaj paylaşmış ve "Bütün terörist YPG güçleri yerel birimler eğitimi tamamlandıktan sonra Münbiç'ten ayrılıp Fırat'ın doğusuna geçecek" demişti. 

ABD'li temsilcisinin bu mesajından kısa bir süre sonra bu kez YPG açıklama yaparak, Münbiç'te bulunan silahlı güçlerini çekerek, 'Fırat'ın Gazzabı' adı verilen Rakka operasyonuna katılacaklarını açıklamıştı.

Yorumlar

ihsan işte abd yalanı işte hain ypg oyunu çekilen 6 köyü niye ele geçirsin vurun bunları