Cezayirli Müslüman alimlerden “Şii yayılmacılığına“ tepki

Cezayir Müslüman Alimler Birliği, İslam dünyasındaki "Şii yayılmacılığı" çabalarını ve Irak'ta Sünni Müslümanlara yönelik saldırıları kınadı

Google Haberlere Abone ol
Cezayirli Müslüman alimlerden “Şii yayılmacılığına“ tepki

Cezayir Müslüman Alimler Birliği, İslam dünyasındaki "Şii yayılmacılığı" çabalarını ve Irak'ta Sünni Müslümanlara yönelik saldırıları kınadı.

Birlik'ten yapılan yazılı açıklamada, Yemen, Irak ve Suriye'de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Yemen'deki savaşı, "mezhepçilik eğiliminin" beslediği belirtilen açıklamada, İslam dünyasındaki Şii yayılmacılığı çabaları kınanarak, "Akıl ve iman sahiplerine İslam'a hizmet edecek şekilde bu problemi çözme" çağrısında bulunuldu.

"Irak'taki Sünni Müslümanlara yönelik saldırıları ve bu insanların yerlerinden edilmelerini de kınıyoruz." denilen açıklamada, mezhepçilik boyutuna yoğunlaşılmasının, Müslümanlara "yıkım ve keder" olarak geri döneceği ifade edildi.

Suriye'deki duruma da değinilen açıklamada, özellikle Halep ve İdlib kentlerinde çocukların, kadınların ve yaşlıların öldürülmesine, okulların, hastanelerin ve camilerin hedef alınmasına tepki gösterildi.

Cezayir Müslüman Alimler Birliği, 5 Mayıs 1935'te Şeyh Abdulhamid ibn Badis öncülüğünde başkent Cezayir'de kuruldu. Birlik, halihazırda ülkedeki en büyük Cezayirli din adamları topluluğu olarak biliniyor.

Yorumlar