BM: Suriye'deki seçimle ilgilenmiyoruz

BM, Suriye rejiminin düzenleyeceği genel seçimlerle "ilgilenmediklerini" duyurdu

Google Haberlere Abone ol
BM: Suriye'deki seçimle ilgilenmiyoruz

BM, Suriye rejiminin yarın düzenleyeceği genel seçimlerle ilgilenmedilerini, odak noktalarının Cenevre'deki müzakereler olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, basın toplantısında AA'nın sorusu üzerine yaptığı açıklamada, BM olarak Cenevre'de yarın devam edecek müzakerelere odaklandıklarını ve bunu sürdüreceklerini belirtti.

"Biz söz konusu seçimlerle ilgilenmiyoruz" diyen Haq, tarafların karşılıklı olarak iyi niyetle çözümü müzakere etmelerini istediklerini söyledi.

BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın odaklandığı konunun da bu seçimler olmadığını vurgulayan Haq, BM olarak taraflar arasındaki diyalogla ilgilendiklerini ifade etti.

Suriye'de çatışmaların durması kararının ardından bazı ihlaller olsa da son dönemde bu ülkedeki şiddetin önemli ölçüde azaldığını dile getiren Haq, tüm tarafların şiddete geri dönmemelerini temin etmek için çaba harcadıklarını kaydetti.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi yarın, milyonlarca vatandaşın yerinden olduğu ve yüzbinlercesinin öldüğü iç savaş şartlarında "genel seçim" düzenleyecek. Rejim kontrolündeki bölgelerde düzenlenecek seçimde adaylar rejime yakın işadamları, aşiret üyeleri, gazeteciler ve din adamlarından oluşuyor.

Yorumlar