Biden'dan Netanyahu'ya: Fırsatı kaçırma

ABD Başkan Yardımcısı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya ABD'den aldıkları silah yardımı konusunda 'son şans' uyarısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Biden'dan Netanyahu'ya: Fırsatı kaçırma

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Kudüs'te bir araya geldi. Biden'ın bu görüşmede Netanyahu'ya uyarı mahiyetinde tavsiyelerde bulunduğu bilgileri geldi. 

Görüşmeye katılan ancak konunun hassasiyetinden dolayı isminin saklı kalmasını isteyen İsrail tarafından bazı yetkililer, Biden'ın Netanyahu'ya Obama hala görevdeyken silah yardımı anlaşmasını imzalaması konusunda uyarıda bulunduğunu bildirdi. 

Gelecek on yılda ABD'nin İsrail'e yapacağı silah yardımı paketini şekillendirecek olan anlaşmanın İsrail ve ABD arasında bir an önce imzalanması gerektiğini dile getiren Biden, bir sonraki ABD başkanının İsrail'e silah yardımı konusunda bu kadar istekli olmayacağını belirtti. 

İsrail'in talep ettiği yardım miktarından daha az bir miktarı teklif eden ABD yönetimi, bunun askeri bütçeyle ilgili bir durum olduğunu ve konunun uzmanlarca değerlendirilmesi gerektiğini savunurken, önerdikleri miktarın da İsrail'in "ihtiyaçlarını" karşıyacak düzeyde olduğunu belirtiyor. 

Biden'ın görüşmede söylediklerinden öne çıkanın şu cümle olduğu kaydediliyor, "Yeni gelecek ABD başkanı daha iyi bir teklif vaadetmiyor bu yüzden Obama hala görevdeyken İsrail bu anlaşmayı imzalamalı."

Yorumlar