Bayırbucak'ta Rusya ve Esad'a direniş

Sultan Abdülhamit Han Tugayı’nın Saha Komutanı Ebu Ömer, "Biz Türkmen mücahitleri olarak bulunduğumuz bölgelerde kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bu topraklar yadigar topraklardır. Son nefesimize kadar savaşacağız. Türkmendağı'ndaki operasyonlar, tamamen Rus komutanlar tarafından yönetiliyor" dedi

Google Haberlere Abone ol
Bayırbucak'ta Rusya ve Esad'a direniş

Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların durdurulması anlaşmasına rağmen Bayırbucak bölgesine ağır silahlarla saldıran Rusya ve Esed güçlerine karşı Türkmenler, bölgede direnmeye devam ediyor.

Türkmendağı'nda rejim güçlerine karşı mücadele eden Sultan Abdülhamit Han Tugayı'nın Saha Komutanı Ebu Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört aydan bu yana Rusya'nın bölgeye müdahil olmasından dolayı yoğun bombardıman ve saldırılara maruz kaldıklarını belirtti.

''Mihraç Ural grubu, Şii milisler ve Rusların yardımıyla Esed güçleri bölgemizde ilerleme kaydetti'' diyen Ebu Ömer, ''Stratejik öneme sahip bölgedeki en yüksek tepe olan 45. tepe bölgesinden Kulçuk'a kadar giren rejim ordusu, kuzeyimizde Türkiye tarafından Murtlu köyüne kadar, güneyimizde ise Burç ve Kasap tarafından ilerledi" dedi.

Ebu Ömer her şeye rağmen mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, "Biz Türkmen mücahitleri olarak bulunduğumuz bölgelerde kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bu topraklar yadigar topraklardır. Son nefesimize kadar savaşacağız" ifadelerini kullandı.

OPERASYONLARI RUSYA YÖNETİYOR

Rusya ve Esed güçleri tarafından son iki ayda yapılan operasyonların Türkmendağı'nın güney kısmındaki Duman bölgesinden başladığını söyleyen Ebu Ömer,''Türkmendağı'ndaki operasyonlar, tamamen Rus komutanlar tarafından yönetiliyor. Ateşkes olmasına rağmen Ruslar top atışlarıyla bölgeyi bombalamaya devam ediyor'' diye konuştu.

Rusların yönettiği operasyonlara, karadan özellikle İran, Irak ve Afganistan'dan gelen Şii milislerin destek verdiğini vurgulayan Ebu Ömer şunları kaydetti:

''Rusların desteğini alan ve bunun yanı sıra Mihraç Ural'ın DHKP-C ve Acilciler gibi örgütlerini kullanan rejim burada saldırılarını çeşitlendiriyor. Son derece profesyonel olan Rusların ağır silahların başında olması ve karadan operasyonları yönetmesi işlerimizi çok zorlaştırıyor. Elimizdeki silah ve mühimmatlarla Rusların karşısında dayanacak güçte değiliz. Fakat güçlü bir destek gelmesi durumunda, Ruslara karşı mücadele ederek onları savunma hattına çekebilir ve saldırı durumuna geçebiliriz."

Yorumlar