Barzani'den PKK'ya ders: Biz asla sivil öldürmedik

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani, PKK'nın çatışmaları sivillerin arasına taşıyarak büyük bir yanlışa imza attığını belirterek, "Biz rejime karşı savaşımızda asla sivillere zarar vermedik. Kamu binalarına, okullara, enerji tesislerine dokunmadık. PKK çıkmaz sokakta" dedi

Google Haberlere Abone ol
Barzani'den PKK'ya ders: Biz asla sivil öldürmedik

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, PKK'nın Güneydoğu'da çatışmaları sivillerin arasına taşımasına sert çıkarak önemli mesajlar verdi. PKK'nın çatışmaları sivillerin arasına, şehirlere taşıyarak çıkmaz bir sokağa girdiğini belirten Barzani, kendilerinin Bağdat yönetimine karşı bir zamanlar verdiği mücadeleden örnekler verdi. 

Kürt Yönetimi Lideri Barzani, 50 yıl rejime karşı mücadele verdiklerini ancak tek bir sivile bile zarar vermediklerini söyledi. 

Türk Hava Yolları'nın Diyarbakır’dan Erbil’e direkt seferlerinin başladığı gün, Barzani’nin AK Partili bir grup milletvekili ile görüştüğü öğrenildi. Mehdi Eker, Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, Abdullah Ağralı ve Orhan Miroğlu’nun bulunduğu görüşmede, Barzani’nin PKK’yı sert sözlerle eleştirdiği belirtildi.

Görüşmede Mesut Barzani şunları söyledi: PKK’nın şiddeti şehirlere taşıması, sivilleri hedef alması ve zarar vermesi çok yanlış. PKK çıkmaz bir sokağa girdi. Biz 50 yıl rejime karşı mücadele verdik. Ama bir tek sivile zarar vermedik. Bizim mücadelemiz sırasında, bir bölgenin etrafı sarıldı her şey tamamdı ama babam sivillere zarar gelmesin diye bize oraya girmemize izin vermemişti. Biz sivillerin yanı sıra, okullara, enerji tesislerine ve yollara da zarar vermedik. Biz her zaman 10 yıl barışı beklemenin bir gün savaşmaktan daha iyi olduğunu savunduk.

PYD ZULMÜNDEN KAÇANLAR BİZE SIĞINDI

Aynı görüşmede PKK'nın Suriye uzantısı PYD’nin uyguladığı baskı ve zulme de değinen Mesut Barzani, "PYD'den kaçan aşiret liderleri bize sığındı. Gelenler, ‘Baas rejiminden bile bu kadar baskı ve zulüm görmediklerini’ dile getirdiler. Esed PYD’den faydalandı ama Kürtlerin statüsünü garanti altına alan bir taahhüdü yok." şeklinde konuştu. 

 

Yorumlar