Barzani'den Ankara ve Tahran'a bağımsızlık mesajları

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani, bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceklerini Ankara ve Tahran yönetimlerine üstü kapalı mesajlar verdi

Google Haberlere Abone ol
Barzani'den Ankara ve Tahran'a bağımsızlık mesajları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesut Barzani, IKBY'de bağımsızlık referandumunun gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Erbil'de KDP'nin 19'uncu Kadro Eğitim Devresi'ndeki mezunları için düzenlenen törende konuşan Barzani, "Daha önce de belirtmiştim, eğer bu sefer kanımız dökülürse bağımsızlık için olacaktır. Bu yüzden bağımsızlık referandumunun gerçekleşmesi gerekiyor" dedi.

Konuşmasında uzun bir süredir gündeme getirdiği bağımsızlık konusuna değinen Barzani, "Şu ana kadar verilen bedellerin heder olmasına izin vermeyeceğiz. Bağımsızlık bizim hakkımızdır, bunun için mücadele ettik ve vazgeçmeyeceğiz. Kimin ilan edeceği önemli değil. Eğer bir çocuk bile ilan ederse ellerine sağlık diyeceğiz. Oğlumun kanı neden döküldü diye soran bir şehit annesine cevap verebilmemiz için bu işe el atanlara destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bağımsızlığa karşı çıkan bazı kişilerin bölgede mevcut olmasına şaşırdığını belirten Barzani, "Ne İran'a gidip bir şey derim, ne de Ankara'ya gidip onların gönlüne göre konuşurum. Amerika'da da söyledim, biz sadece kendi davamızın sahibiyiz. Bağımsızlık için ya bu kez hepimiz yok olacağız ya da kanımız pahasına başaracağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar