Barzani yönetimi işgal ettiği bölgelerin tamamından çekiliyor

Irak'ın kuzeyinde DEAŞ ile mücadele kapsamında birçok tartışmalı birçok noktayı işgal eden Barzani yönetimi 2014 yılı öncesi sınırlarına geri dönüyor.

Google Haberlere Abone ol
Barzani yönetimi işgal ettiği bölgelerin tamamından çekiliyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Irak'ın kuzeyinde yapılan tartışmalı referandumdan sonra başlayan operasyonlar bölgede dengeleri yeniden şekillendirmeye başladı. Barzani yönetimi, DEAŞ ile mücadele kapsamında işgal ettiği bölgelerden geri çekiliyor. Çekilme, bir yıl önceki sınırlara kadar devam edecek. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, Irak güçleri ve Peşmerge arasındaki sınır hattının Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu öncesi imzalanan anlaşmaya göre belirleneceğini bildirdi


- Irak'ın kuzeyindeki tartışmalı bölgeler

IKBY'den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Uluslararası koalisyon güçlerinin gözetimi altında Irak merkezi hükümeti ve IKBY arasında imzalanan anlaşmayla, her iki taraf arasındaki sınır hattının Musul operasyonunun başladığı 17 Ekim 2016 tarihinden önceki haliyle kalmasına karar verilmişti. Şimdi her iki taraf da bu anlaşmaya bağlı kalacak ve önümüzdeki günlerde anlaşmaya göre bir sınır hattı kurulacak."

- Barzani'nin çekildiği bölgeler

Irak merkezi hükümeti, Peşmerge Bakanlığının açıklamasına dair henüz herhangi bir beyanda bulunmadı.

İBADİ'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Irak Başbakanı İbadi, bu akşam yaptığı açıklamada “IKBY referandumu mazide kaldı. Irak bayrağı tüm Iraklılarındır. Ülkenin her yerinde asılması gerekir“ dedi. 

Yorumlar