Barzani: Suriyeli Kürtler kullanılıyor

Mesut Barzani, Suriye'nin kuzeyinde PYD tarafından kontrol edilen Kürt gruplarının savaş aracı olarak kullanıldığını, ancak savaştan sonra ne olacaklarının belirsiz olduğunu söyledi. Barzani, bu duruma üzüldüğünü ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Barzani: Suriyeli Kürtler kullanılıyor

Son Haberler Logo

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Suriye'nin kuzeyinde PYD tarafından kontrol edilen Kürt grupların şu an savaş ortamında savaş aracı olarak kullanıldığını söyledi. 

Mesut Barzani, buradaki Kürt yapılanmasının ne rejim ile ne de muhalifler ile bir anlaşmasının bulunmadığını, hangi tarafta yer aldığının belirsizlik içinde bulunduğunu belirterek bunun olumsuz sonuçlar doğuracağını savundu. 

Sky News Arapça televizyonuna röportaj veren Başkan Barzani, “Savaşın sona ermesinden sonra Kürtler’in başına ne gelecek, bilmiyorum. Çünkü ne Suriye Hükümeti ne de muhalifler, Kürt haklarını tanımıyor.” dedi.

Barzani, “Suriye olaylarının başında bir kardeşleri olarak tüm Kürt taraflarıyla görüştüm. Onların işine karışamam, sadece bir kardeşleri olarak onlara üzülüyorum. Onlardan birlik olup, rejime karşı mı taraf mı olduklarına karar vermelerini istedim” ifadelerini kullandı.

Başkan Barzani sözlerini şöyle sürdürdü: Suriye Kürtler’i arasında birçok anlaşmazlık var. Ne rejimle bir anlaşmaları var ne de muhaliflerle. Ne rejim Kürtler’in haklarını tanıyor ne de muhalifler. Nasıl bir  yöne doğru gittiklerini bilmiyorum. Rojavalı Kürtler bir savaş aracı olarak kullanılıyor. Savaş bittikten sonra kaderleri ne olacak bilemiyorum.

Yorumlar