Barzani son kararını açıkladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, referanduma ilişkin son kararını açıklıyor. Barzani açıklamasında, referandumdan geri adım atmayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Barzani son kararını açıkladı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Erbil'in Salahaddin kasabasında yaptığı açıklama yaptı. 

Barzani açıklamasında, Bağdat yönetimiyle birçok kez konuşmaya çalıştıklarını ancak karşılık bulmadıklarını belirterek, Irak'ın şu an demokratik olmadığını, mezhepsel bir yönetim altında olduğunu ileri sürdü. 

Barzani, referandumdan geri adım atmayacaklarını, yarın referanduma gideceklerini söyledi. 

Barzani açıklamasında şunları söyledi: Ancak bağımsızlık ile güvenliğimizi sağlayabiliriz. Biz, referandum sonrası Bağdat'la görüşmelerde bulunacağız. Ancak Bağdat ile artık ortaklığı müzakere etmeyiz. Bağdat' a 1-2 yıl gereken zamanı vermeye hazırız. Asla başarısız ortaklığı görüşmek üzere Bağdat'a geri gitmeyeceğiz. Bundan sonra Bağdat ile o diyaloğumuz iki iyi komşu olmak esasında olacak.

Referanduma sadece İsrail destek verirken, terör örgütü DEAŞ ile mücadelede Erbil'e en çok destek veren ABD başta olmak üzere Rusya, Fransa, İngiltere, Almanya, Türkiye ve diğer ülkeler karşı çıkıp iptal edilmesini istediğini açıklamıştı.

KERKÜK'TE İPTAL EDİLECEĞİ İDDİALARI

Referandumun Kerkük'te iptal edileceği yönündeki beklentiler ise boşa çıktı. Barzani daha önce belirlenen bütün alanlarda referandum yapılacağını söyledi. 

Yorumlar