Barzani'den Türkiye'yi küstürmeyecek formül

IKBY Başkanı Barzani'nin referandumu tamamen ertelemek yerine Türkiye'nin büyük tepkisini çeken sadece Kerkük'te erteleme kararı alarak ara bir formülle çözüm üreteceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Barzani'den Türkiye'yi küstürmeyecek formül

Mustafa Güneş - Sonhaberler | Haber Merkezi 

Irak'ın kuzeyindeki tartışmalı referandum kararından henüz geri adım atılmış değil. Ancak Türkiye'nin ve Irak'taki Türkmenlerin büyük tepkisini çeken Kerkük'teki referandum kararında ger adım atabileceği belirtiliyor. İddiaya göre Mesud Barzani, referandumu tamamen iptal etmek yerine sadece Kerkük'te erteleme kararı alabilir. 

Türkiye, İran, Irak Bağdat yönetiminin karşı çıktığı Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ndeki referandumun neden olduğu krizde ara formülün devreye sokulacağı belirtiliyor. 

İddiaya göre IKBY Başkanı Barzani, Türkiye'nin en çok tepkisini çeken Kerkük'ün de referanduma dahil edilmesi kararında geri adım atacak. Kerük'te referandum yapılmayacak. Barzani, böylece tarihinin en iyi ilişkilerini yaşadığı Türkiye'nin tepkisini dindirmeyi planlıyor. 

TÜRKİYE: REFERANDUM TAMAMEN İPTAL EDİLMELİ

Öte yandan Ankara'da dün yapılan iki olağanüstü toplantıdan da aynı karar çıktı. Ankara'da yapılan MGK ve ardından gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısından IKBY'deki referandumun gayri meşru olduğu belirtildi. Toplantılardan sonra yapılan açıklamada, Mesud Barzani yönetimine aklı selimle hareket ederek, referandumun iptal edilmesi çağrısında bulunuldu. 

BARZANİ'NİN SON AÇIKLAMASI

IKBY Başkanı Mesud Barzani dün yaptığı son açıklamasında, şu ana kadar hiçbir yerden makul bir teklif gelmediğini, referandumun ertelenemesinin artık çok geç olduğunu belirtti. Barzani, referandumdan sonra Irak Bağdat yönetimiyle masaya oturabileceklerini ifade etti. 

Yorumlar