Bahçeli'den Kudüs açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli, İİT Zirvesi'nde alınan kararın İsrail ve ABD'ye tokat gibi bir cevap olduğunu belirterek Türkiye'nin Kudüs'teki Başkonsolosluk seviyesini Büyükelçiliğe çevirmesi çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Kudüs açıklaması

Sonhaberler | Haber Merkezi

İstanbul'da dün düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs zirvesinde alınan kararların yankıları devam ediyor. MHP Genel Başkanı Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti ilan etmesine ilişkin, "Başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız Filistin devletinin teyidiyle birlikte dünyaya tanınması yönünde çağrıda bulunulması, zalimlere okkalı bir şamar, muazzam bir cevaptır." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, şunları kaydetti: Filistin egemen, bağımsız, bağlantısız, başkenti Doğu Kudüs olan bir devlet olarak varlığını tescil ettirecektir. Buna hiçbir sefil, hiçbir zelil, hiçbir şeytani plan ve proje engel olamayacaktır.

Görev alanı Doğu Kudüs ile Filistin Ulusal Yönetimi’ne bağlı bulunan Batı Şeria ve Gazze’den oluşan Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen Büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır. Bu çerçevede İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kararına binaen diplomatik misyonumuz Doğu Kudüs’te Büyükelçilik olarak belirlenmeli, şekillenmeli ve temellendirilmelidir. Buna 57 İslam ülkesi aynısıyla iştirak etmelidir.

Yorumlar