Bağdat ve Enbar'da bombalı saldırı, 9 ölü

Bağdat ile Enbar'da düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda 9 kişi öldü

Google Haberlere Abone ol
Bağdat ve Enbar'da bombalı saldırı, 9 ölü
Irak'ın başkenti Bağdat ile batısındaki Enbar vilayetinde düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda 9 kişinin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan yüzbaşı Dehham el-Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Polis teşkilatında görevli albay Fadıl Avvad, Bağdat'ın batısındaki El-Gazaliye bölgesinde bulunan evinin önünde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Susturuculu silahlarla taranan Avvad olay yerinde hayatını kaybetti." dedi.

Mahmud, Bağdat'ın güneyindeki El-Ariyfiyye bölgesinde de askeri kamuflaj giyen silahlı kişilerin bir alışveriş merkezine saldırı düzenlediğini, olayda 3 kişinin öldüğünü, 5 kişinin de yaralandığını belirtti.

Yüzbaşı Mahmud ayrıca, Bağdat'ın batısındaki El-Bekriyye bölgesinde bir dükkanın önüne yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 2 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını kaydederken, başkentin kuzey ve doğu bölgelerinde düzenlenen bombalı saldırlarda da 2 kişinin öldüğünü, 12 kişinin yaralandığını aktardı.

 Enbar'da bir televizyon kanalı çalışanı öldü

Öte yandan Irak'ın batısındaki Enbar vilayetinde ise terör örgütü DAEŞ tarafından düzenlenen saldırıda bir yerel televizyon kanalı çalışanının öldüğü bildirildi.

Enbar emniyetinde görevli polis yüzbaşı Ahmet ed-Duleymi, Ramadi'nin doğusundaki Cezire el-Halidiye bölgesindeki askeri operasyonları takip eden "El-Ahd" televizyonu için çalışanı canlı yayın uzmanı Ali Gani'nin, DAEŞ saldırıları sırasında öldüğünü, Hüseyin el-Fariz isimli muhabirin de aynı saldırıdan yaralı kurtulduğunu ifade etti. Duleymi, durumu ağır olan Fariz'in hastanede tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Yorumlar