Bağdat'ta bombalı saldırılar: 11 ölü

Bağdat'ın çeşitli noktalarında meydana gelen olaylarda 11 kişi öldü, 24 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Bağdat'ta bombalı saldırılar: 11 ölü
Irak'ın başkenti Bağdat'da meydana gelen şiddet olayları ve bombalı saldırılarda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

Üsteğmen Hatim el-Cabiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ın kuzeybatısında yer alan Eş-Şu'le semtinde çay ocağı yakınında meydana gelen patlamada 2 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını belirtti.

Cabiri, Başkent'in güneyinde El-Yusufiye nahiyesinde askeri devriye aracını hedef alan bombalı saldırıda ise Sünni "El-Haşd el-Aşairi" güçlerinden 2 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını söyledi.
Hüseyniye'de bir halk pazarı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı bilgisini veren Cabiri, kentin güneydoğusunda Ez-Za'faraniyye semtindeki bir diğer saldırıda ise 1 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını ifade etti.

Cabiri, Sadr kentinde de kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu bir kadının yaşamını yitirdiğini ve üzerlerinde kurşun izlerine rastlanan 3 erkek cesedinin bulunduğunu aktardı.
Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadığı kaydedildi.

Yorumlar