Bağdat'ta bombalı saldırı: 8 ölü, 22 yaralı

Bağdat'ta meydana gelen şiddet olaylarında 8 kişi öldü, 22 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Bağdat'ta bombalı saldırı: 8 ölü, 22 yaralı
Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen şiddet olaylarında 8 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak emniyetinden polis Hamid el-Mu'min, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkent Bağdat'ın Ebu Gureyb semtinde bir halk pazarında yola bırakılmış bombanın infilak etmesi sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 9 kişinin yaralandığını belirtti.

Bağdat'ın El-Emin bölgesinde bir dükkan önüne bırakılan bombanın patlaması sonucu 2 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını ifade eden Mu'min, El-Ubeydi bölgesinde de benzer şekilde meydana gelen saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin yaralandığını kaydetti.

Ayrıca El-Hurriyye bölgesinde bir trafik polisinin, aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybettiğini dile getiren Mu'min, El-Belediyyat bölgesinde ise bir kişinin, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Bağdat, sık sık şiddet olayları ve bombalı saldırılara sahne oluyor. Iraklı yetkililer, söz konusu saldırıların arkasında DAEŞ ile bağlantılı grupların bulunduğunu belirtiyor.

Yorumlar