Bağdat PKK'ya yaptığı yardımları resmileştiriyor

PKK'nın kurduğu YBŞ'ye silah ve maaş yardımında bulunan Bağdat yönetimi, yaptığı yardımları resmileştirme kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
Bağdat PKK'ya yaptığı yardımları resmileştiriyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

DAEŞ bahanesiyle Irak ve Suriye'de yayılan PKK ve Şii milislere Bağdat'ın yardımları devam ediyor. İran destekli milis gücü Haşdi Şabi’nin Şengal dağından Telafer bölgesine geçişini sağlayan PKK, Irak yönetimi tarafından ödüllendiriliyor. Irak yönetimi, PKK’nın Yezidiler için kurduğu YBŞ isimli örgüte 2017 yılında 8 bin piyade silahı, 400 orta ölçekli silah ve 22 milyon dolarlık bütçe ayırdı. Bağdat yönetiminin aylık 580 dolar maaş verdiği YBŞ’li sayısı 2017’de 2 bin 100’e çıkacak.

Yeni Şafak'ın haberine göre Irak hükümeti, ülkede terör listesinde yer alan PKK'ya resmiyet kazandırdı. İran destekli milis gücü Haşdi Şabi'nin Şengal dağından Telafer bölgesine geçişini sağlayan PKK, Irak yönetimi tarafından ödüllendirilecek. Irak Başbakanı Haydar el Abadi'nin, Haşdi Şabi güçlerine verdiği yasal statü ve kaynaklardan terör örgütü PKK'nın Şengal (Sincar) dağı yapılanması da faydalanacak. PKK'nın Şengal dağında kurduğu 4 kampta eğitim alan ve Ezidi'lerden oluştuğu iddia edilen ancak tamamı PKK'lı olan 'Şengal Direniş Birlikleri' (YBŞ) Haşdi Şabi statüsünde Irak merkezi yönetiminden maaş ve askeri lojistik desteği alacak.

14 AYDA 38 MİLYON YARDIM!

Irak hükümetinin izni dahilinde Kerkük'teki gücünü arttıran PKK, Şengal ve Kerkük kentindeki hareket alanını, kamplarını ve gruplarının sayısını artırıyor. Terör örgütü PKK'nın Şengal dağından başlayıp Haneken bölgesine kadar uzanan coğrafyadaki etkinliğine rağmen, Irak hükümeti ve resmi makamları tarafından PKK'ya karşı henüz bir adım atılabilmiş değil. Irak hükümet yetkililerinin, PKK'ya karşı bir hamle yapmak yerine ABD'nin Bağdat büyükelçiliği ve bölgedeki askeri danışmanları aracılığı ile PKK'nın öncülüğünde YBŞ'ye lojistik, maddi ve askeri destek verdiği ifade ediliyor. Son 14 ay içinde YBŞ'ye gönderilen toplam silah yardımının 38 milyon doları aştığı belirtiliyor.

Yorumlar