Ailesi Muhammed Bedii'nin durumundan endişeli

Mısır cuntası tarafından hapse atılan Bedii'nin durumundan endişe ediliyor. Ailesi, Bedii'ye ulaşamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ailesi Muhammed Bedii'nin durumundan endişeli
Mısır'ın başkenti Kahire'deki bir cezaevinde bulunan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin ailesi, "Tutuklunun sağlık durumuna ilişkin bilgi alamadıklarını, görüşme taleplerinin son iki haftada üçüncü kez reddedildiğini ve endişe içinde olduklarını" açıkladı.
Bazı internet sitelerindeki "Bedii'nin cezaevinde vefat ettiği" iddiaları üzerine, tutuklu konsey başkanının ailesinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberlerden duyulan endişe ifade edildi.
Açıklamada, "İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı'nın sağlık durumuna ilişkin herhangi bir bilgimiz yok. Sonuncusu bu sabah olmak üzere görüşme taleplerimiz son iki haftada üçüncü kez reddedildi." bilgisine yer verildi.

Mısır resmi makamlarından iddialara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı ancak güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bedii sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine bu sabah tedavi için bir devlet hastanesine kaldırıldı.

Söz konusu kaynaklar, Bedii'nin kan dolaşımında sorun yaşandığını ve geçen haftalarda da birkaç defa hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Mısır'da Rabia ve Nahda meydanlarının boşaltıldığı 14 Ağustos 2013 tarihinden kısa bir süre sonra tutuklanan Müslüman Kardeşler (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii (72) geçen ocak ayında acil ameliyat için Kahire'nin güneyinde tutulduğu cezaevinden alınarak başkentin batısındaki bir hastaneye kaldırılmış, geçirdiği operasyonun ardından birkaç gün sonra tekrar cezaevine gönderilmişti.

Yorumlar