Açlık grevindeki Filistinlilere destek çadırı

İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapanf Filistinli tutuklulara destek vermek için Gazze Şeridi'nde çadır kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Açlık grevindeki Filistinlilere destek çadırı

Gazzeliler, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklularla dayanışma içinde olduklarını göstermek için çadır kurdu. Ulusal ve İslami Güçler Komitesi'nin Gazze'deki Seraya Meydanı'nda kurduğu çadırlar, çok sayıda Filistinliyi bir araya getirdi. Çadırların çevresindeki alana Filistinli tutukluların fotoğraflarının yanı sıra "Esirler tehlikede", "Esirlerin acilen serbest bırakılmasını istiyoruz" yazan dövizler yerleştirildi.

Fetih hareketine bağlı Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Komitesi Sözcüsü Neşet el-Vahidi burada yaptığı konuşmada, "İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek vermeyi ve onlarla dayanışma içerisinde olmayı sürdüreceğiz. Esirler meselesi Filistin'in temel sabitelerinden biridir ve onların özgürlüklerine kavuşturulması vazgeçilemez ulusal bir görevdir." dedi.

Vahidi ayrıca uluslararası insan hakları örgütlerinden "İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinlilerin hayatlarının kurtarılması için derhal harekete geçmelerini" istedi.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için pazartesi günü açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481’i işgal altındaki Doğu Kudüs’ten olmak üzere 57’si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

YENİ GREVLER DE BAŞLIYOR

Öte yandan, İsrail hapishanelerinde dört çocuğu bulunan Filistinli anne, tutuklularla dayanışma için süresiz açlık grevine başladığını duyurdu.

Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarındaki El-Amari Mülteci Kampı'nda yaşayan 69 yaşındaki Latife Ebu Hamid, "İsrail hapishanelerinde açlık grevindeki yaklaşık iki bin tutukluyla dayanışma için ben de greve başladım. Yaşım büyük, bir sürü de rahatsızlığım var. Ama 4 çocuğum ve iki bin tutuklu açlık grevi yaparken yemek yiyemezdim." dedi.

Filistin halkı ve hükümetine açlık grevi yapanlara destek olma çağrısı yapan Ebu Hamid, "Mahkumlar, Filistin için özgürlüklerini feda etti. Yanlarında duralım, destek verelim. Onlara karşı en azından bunu yapalım." ifadelerini kullandı.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık iki bin Filistinli, İsrail'in keyfi uygulamalarına ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi için önceki gün açlık grevine başlamıştı.

Yorumlar