Açlık grevindeki Filistinli tutuklulara destek gösterisi

İsrail'in idari tutukluluk uygulamasına protesto olarak açlık grevini sürdüren Filistinli tutuklularla dayanışma gösterisi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Açlık grevindeki Filistinli tutuklulara destek gösterisi
Batı Şeria'da, İsrail'in idari tutukluluk uygulamasına protesto olarak açlık grevini sürdüren Filistinli tutuklularla dayanışma gösterisi düzenlendi.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların haklarını savunan kuruluşlar tarafından Ramallah kentinde düzenlenen gösteriye onlarca kişi katıldı.

Yaklaşık iki aydır hapishanede açlık grevini sürdüren Muhmud el-Belbul, Muhammed el-Belbul, İyad el-Harimi ve Malik el-Kadi'nin fotoğraflarını taşıyan eylemciler, söz konusu Filistinli tutukluların serbest bırakılması yönünde sloganlar attı.

Göstericiler ayrıca, uluslararası insan hakları kuruluşlarına çağrıda bulunarak Filistinli tutukluların serbest bırakılması ve grevlerine son vermeleri için acilen harekete geçmelerini istedi.
Filistin Esir İşleri Takip Yüksek Komitesi Koordinatörü Emin Şuman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Açlık grevindeki 4 Filistinlinin hayatı tehlikede. Bu nedenle söz konusu tutukluların grevlerine son vermesiyle serbest bırakılmaları için işgal devletinin (İsrail) bir diyalog kapısı açmalı." dedi.

Şuman, Filistinli tutuklular açlık grevini sürdürürken kendilerinin de İsrail'e baskı yapmak ve arkadaşlarına destek olmak için gösterilere devam edeceğini kaydetti.
İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Yorumlar