ABD Türkiye'ye satmadığı silahları YPG'ye verdi

DEAŞ bahanesiyle ABD tarafından silahlandırılan YPG'ye, Türkiye'ye satılmayan silahların da verildiği ortay çıktı. ABD şimdiye kadar 100 TIR dolusu silah ve mühimmatı YPG'ye ulaştırdı

Google Haberlere Abone ol
ABD Türkiye'ye satmadığı silahları YPG'ye verdi

Türkiye’nin Karaçok Dağı’nda terör örgütü PKK’nın ana silah deposunu vurmasından sonra harekete geçen ABD, örgüte silah yardımına başladı. ABD, kara kuvvetlerine çevirdiği PKK-PYD’ye 15 ve 20 Mayıs tarihlerinde iki büyük askeri sevkiyat yaptı. 100 TIR'lık ağır silahlar örgütün kontolündeki Haseke’ye götürüldü.

ABD, terör örgütü PYD/PKK’ya Suriye’de DEAŞ’la mücadele gerekçesiyle 15 ve 20 Mayıs tarihlerinde iki büyük askeri sevkiyat yaptı. Haseke’de görüntülen son sevkiyatlar, ABD’nin terör örgütü PYD/PKK’yı silahlandırma politikasını Başkan Donald Trump’ın resmi kararnamesi haline getirmesinden 6 gün sonra başladı.

15 ve 20 Mayıs tarihlerinde, Irak-Suriye sınırındaki Simelka kapısından iki ayrı sevkiyatta 100 civarında tır PYD/PKK bölgesine girdi. Haseke’ye, ardından Rakka’nın kuzey kırsalına yönelen ve içinde çok sayıda akaryakıt tankeri de olan konvoylarda askeri zırhlı araç, iş makinası ve konteynırlara yüklü mühimmat taşındığı görüldü.

PYD/PKK’nın cephe hatlarından çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştığı görselleri inceleyen güvenlik kaynakları, son askeri sevkiyatlara kadar örgütün elinde, ABD yapımı çoklu roketatar rampaları, 80 ve 120 milimetre havan, MK19 bomba atar, M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri ile Humwee tipi askeri araçlar ve Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcıların yanı sıra Türkiye’nin taleplerine rağmen satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin tank savar füzeleri bulunduğunu tespit etmişti.

GÜVENCE VERDİK TEZGAHI

ABD yönetimi, daha önce farklı zamanlarda yaptıkları açıklamalarda PKK/PYD’ye verilen silahların operasyonun ardından geri alınmayacağını söylemiş, ancak Türkiye’ye bu silahların güvenlik tehdidi yaratmayacağına dair güvence verdiklerini belirtmişlerdi. Amerika Türkiye’nin satın almak istediği ancak kongrenin onay vermediği çok sayıda ağır silahı örgüte göndermişti. Karaçok’u bombalayan Türk jetleri, ‘koalisyon’ menşeili silahlarla dolu cephanelikleri yerle bir etmiş, küçük çaplı yangınlar iki gün sürmüştü. Mühimmat açığını kapatmak isteyen Pentagon ise PKK için seferber olmuştu.

Yorumlar

ihsan dicle kalkanı yapılsaydı bunlar geçemiyecekti burdan hep yazdık okunmuyor belli