ABD: Taliban liderini öldürdük

ABD, Afganistan'da düzenlediği hava saldırısında Taliban lideri Molla Ahtar Mansur'u öldürdüğünü açıkladı

Google Haberlere Abone ol
ABD: Taliban liderini öldürdük
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Afganistan-Pakistan sınır bölgesinde Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'u hedef alan hava saldırısı düzenlediklerini bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, yazılı açıklamasında, ABD güçlerinin Afganistan-Pakistan sınırının ücra bölgesinde Taliban lideri Mansur'a yönelik hava saldırısı düzenlediği bilgisini paylaştı.

Taliban lideri Mansur'un başkent Kabil'in yanı sıra Afganistan genelinde birçok saldırının planlanmasında rol aldığı ve Afgan halkına, güvenlik kuvvetlerine ve uluslararası koalisyon ortaklarına tehdit oluşturduğu kaydedilen açıklamada, "Mansur, Taliban liderlerinin, çatışmaların sona erdirilmesini sağlayacak barış görüşmelerinde Afgan hükümetiyle yer almasını yasaklayarak Afganistan hükümeti ile Taliban arasında barışa ve uzlaşıya engel teşkil ediyordu." denildi.
Açıklamada, Taliban'ın, eski lideri Molla Ömer'in ölümünden ve Mansur'un liderliği üstlenmesinden bu yana on binlerce Afgan sivil ve güvenlik gücünün ölümünden sorumlu olduğu ifade edildi.

Molla Mansur'un saldırı esnasında öldüğüne dair bilginin paylaşılmadığı açıklamada, "Saldırının sonuçlarını hala değerlendiriyoruz." ifadesine yer verildi.

Yorumlar