ABD, PYD'den toprakları iade etmesini istiyor

ABD, Suriye'de Arap ve Türkmen köylerini ele geçiren PKK uzantısı PYD'nin aldığı yerleri iade etmesini istedi

Google Haberlere Abone ol
ABD, PYD'den toprakları iade etmesini istiyor

Suriye'deki iç savaşı fırsat bilerek Kürtlerin olmadığı bölgeleri de ele geçiren PKK'nın Suriye uzantısı PYD, şimdi aldığı toprakları geri iade edecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, PYD'nin elindeki toprakları iade etmesi gerektiğini söyledi. 

Spuntik’e konuşan Toner, Kürt grupların IŞİD’den kurtardıkları toprakları yerel yetkililere teslim etmesi gerektiğini, böylece sığınmacıların evlerine dönebileceğini söyledi. Toner, “Kürtlerin toprakları bir tür yerel yetkililere, yerel idareye verdiğini görmek istiyoruz ki böylece sığınmacılar evlerine geri dönebilsin” dedi.

Toner, ABD’nin YPG güçlerine, IŞİD’den kurtardıkları toprakları kendi ellerinde tutmaları gerektiğini açıkça ifade ettiğini vurguladı. Washington’ın YPG ile irtibat halinde olduğunu belirten Toner, ancak Kürtlerin şu ana dek Türkiye’nin bombardımanları karşısında yardıma ihtiyaçları olduğuna ilişkin herhangi bir kaygı dile getirmediğini söyledi.

Bununla birlikte Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyini vurduğuna dair yeni bir kanıt görmediklerini belirten Toner, “Sanırım birkaç hafta önce sınırı vurduklarını söyleyen haberler okuduk. Ama bu haberleri doğrulayan bir kanıt görmedik. Bombardımanın devam ettiğini gösteren bir kanıt görmedik” ifadelerini kullandı.

Yorumlar