ABD, PKK'ya Akdeniz'i vaad etmiş

ABD'nin Ortadoğu temsilcisi General Votel'in PKK/PYD'ye Akdeniz'e vaadinde bulunduğu ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
ABD, PKK'ya Akdeniz'i vaad etmiş
ABD'nin Ortadoğu kuvvetlerinden sorumlu Birleşik Muharip Komutanlık'ın (CENTCOM) başındaki general Joseph Votel'in, Suriye PKK'sına 'Akdeniz koridoru' sözü verdiği ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından yaptığı açıklamada FETÖ üyelerine sahip çıkan ve “Tutuklanan darbeci generaller müttefikimizdi" diyen Votel, kalkışmadan 2 ay kadar önce Kobani'de yapılan toplantıda, terör örgütüne Akdeniz'e açılan bir devlet vaat etti.

Bir dönem ABD'nin dünya genelindeki özel kuvvetler birliklerini de yöneten Joseph Votel, 21 Mayıs 2016 tarihinde Suriye'nin Ayn el-Arab ilçesinde (Kobani), içinde Kandil'den gelen 2 PKK'lının da bulunduğu toplantıda ilginç sözlere imza attı.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'yi güneyden kuşatacak koridorla ilgili PKK'lılara her türlü desteğin sağlanacağını kaydeden Votel, Hatay'ın güneydoğusundaki Afrin'den batı yönüne ilerleyecek PYD/PKK'lıları havadan ve karadan destekleme taahhüdünde bulundu. ABD'li general, 'terör koridoru' konusunda Rusya'nın da ikna edileceği garantisi verdi.

Yeni Şafak'ın haberine göre ABD'nin hazırladığı işgal planına göre Türkiye sınırında takip edilecek koridor şu bölgelerden geçecek: Dar İzze, Atme, Bab el-Hava, Sermede, Harem, Salkin, Derkuş, Zerzor, Hirbet el-Cüz, Ayn el-Beyda, Burç el-Kasap, Kast el-Maaf ve el-Basit.

TÜRKİYE'NİN HAMLESİ OYUNU BOZDU

24 Ağustos'ta sınır ötesi operasyon düzenleyen ve Cerablus-Çobanbey bölgesinde 80 kilometrelik alanı IŞİD ve PYD'li teröristlerden temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hamlesi, ABD-PYD planını bozan gelişme oldu. Fırat Kalkanı Harekâtı sonrası büyük şok yaşayan PYD'ye ABD'liler, 'sakin olun ve bekleyin' talimatı iletildi. Yeni Şafak'a bilgi veren bir kaynak, Kobani-Afrin bağlantısının sağlanamaması halinde PKK-PYD terör örgütünde çözülme ve büyük çaplı dağılmanın kaçınılmaz olduğunu kaydediyor.

ERDOĞAN 'BİR DAHA YAPMA' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinde Biden ile yaptığı toplantı sırasında Votel'i direkt hedef alarak sert tepki göstermişti. Votel'in PYD'den plaket almasını eleştiren Erdoğan, daha sonra birebir görüşmede, Votel'in yüzüne, "Bir daha böyle bir şey yapma" dedi. 

 

Yorumlar