ABD Irak'ta yeni üsler kuruyor

ABD, IŞİD ile mücadele adı altında Irak'ta yeni üsler kurmaya hazırlanıyor

Google Haberlere Abone ol
ABD Irak'ta yeni üsler kuruyor

ABD Savunma Bakanlığının, Musul’u IŞİD’ten geri almaya hazırlanan Iraklı askerlere topçu atışı desteği de sağlayacak yeni bir üssün açılmasını göz önünde bulundurduğu bildirildi.

ABD Genelkurmay Başkanlığının operasyonlardan sorumlu direktör yardımcısı Andrew Lewis, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD’e karşı yürüttükleri kampanyaya ilişkin Pentagon’da basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lewis, bir soru üzerine Pentagon’un, Musul’un kontrolünü yeniden ele geçirmeye çabalayan Iraklı güvenlik güçlerine topçu atışı desteğiyle diğer yardımlarda bulunabilmek için yeni üslerin açılmasını değerlendirdiklerini vurguladı.

Lewis, “Iraklı güvenlik kuvvetleri Musul’un alınmasına doğru ilerleme kaydederken, cephenin gerisinden atış desteği sunabilecek başka bir veya geçmişte açılmış olan üssün yeniden açılması durumu olabilir” diye konuştu.

ABD, Musul’a saldırı hazırlığında bulunan Iraklı güvenlik güçlerinin Mahmur’da bulundukları bölgenin yakınında geçtiğimiz ay güvenlik amaçlı üs kurulduğunu bildirmişti.
Doğal Kararlılık Operasyonları Sözcüsü Steve Warren da bu üssün, örgütün Musul’u ele geçirmesinin ardından Iraklı güçlere danışman ve eğitim desteği sunmak için Irak’a dönen ABD askerlerince oluşturulan ilk üs olduğunu ifade etmişti.

Üste 200’den az ABD askerinin görevlendirildiği belirtilmişti.

Yorumlar