ABD'den yıllardır beklenen açıklama geldi

ABD, Türkiye'nin yıllardır dillendirdiği uçuşa yasak bölge konusunda nihayet adım atıyor

Google Haberlere Abone ol
ABD'den yıllardır beklenen açıklama geldi
Sonhaberler / Haber Merkezi 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye'nin yıllardır dillendirdiği "güvenli ve uçuşa yasak bölge“ konusunda açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "Suriye savaş uçaklarının, meşru muhalefetin bulunduğu bölgelerde uçması sınırlandırılabilir.“ dedi. Kerry açıklamasında, "Uçuşlara sınırlama getirmeliyiz. Bu, Suriye rejiminin 'El Nusra Cephesi'yle mücadele ediyorum' bahanesiyle sivil hedeflere saldırmasını engeller.“ ifadelerini kullandı. 

Kerry şöyle konuştu: Biz bir an önce kritik noktalarda bulunan tüm hava araçlarının yere inmesini sağlamalıyız ve insani yardımların kesintisiz ulaşmasını temin etmeliyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı dönemi dahil olmak üzere yıllardır, Suriye'de uçuşa yasak bölge ilan edilmesi gerektiğin söylüyordu. ABD ise Rusya'nın BMGK'da karşı çıkması nedeniyle böyle bir karar alınamadığını savunuyordu. 

Yorumlar

Kayserili Ihtiyar Bu sözler sadece gec kalmis güzel sözlerdir. Insanlarin cektigi drami yillardir sadece izleyen bir güc, vicdan azabini maglesef tanimiyor. Türkiyeyi zor durumlara düsürmekten baska gayeside yoktur. Dünya firsatcilarla doludur.