ABD'den İran gemisine taciz ateşi

Basra Körfezi'nde bulunan ABD savaş gemilerinden İran gemilerine ateş açıldığı açıklandı. ABD gemileri iki gün önce bir kez daha İran gemilerine ateş açmıştı. ABD tarafı, İran'ın kendilerini taciz ettiğini ileri sürmüştü, İran ise ABD gemilerinin kurallara aykırı hareket ettiğini savunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den İran gemisine taciz ateşi

İran Devrim Muhafızları, Basra Körfezi'nde ABD Donanması ile yeni bir 'vakanın' yaşandığını duyurdu. İran Devrim Muhafızları, ABD Donanması'na bağlı unsurların tacizde bulunduğunu ve İran'a bağlı teknelerin yakınlarında uyarı atışı açıldığını duyurdu.

Bu hafta içinde ABD donanmasına ait savaş gemileri, kendilerine yaklaşan ve Devrim Muhafızlarına ait tekneye uyarı ateşi açmıştı.

İran basını, ABD donanmasına ait bir helikopterin Devrim Muhafızlarına bağlı bir tekneye oldukça yaklaşarak tacizde bulunduğunu duyurdu.

Tahran Times, İran Devrim Muhafızları'nın açıklamasında, "(Fars) Körfezi'nin kuzeyinde Devrim Muhafızları'na ait bir tekneye ABD'li gemi tarafından iki kez uyarı açılmasından günler sonra, ABD'li gemiler Fars Körfezi'nin orta bölgesinde benzer bir eylem gerçekleştirdi" ifadesi kullanıldı.  

Yorumlar