ABD, Cerablus harekatını Rakka açısından düşünüyor

ABD, Türkiye'nin Cerablus harekatına Rakka'nın IŞİD'den geri alınması için bir fırsat olarak değerlendiriyor

Google Haberlere Abone ol
ABD, Cerablus harekatını Rakka açısından düşünüyor
DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcülerinden Albay John Dorrian, Türkiye'nin, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde bir güvenlik kordonu oluşturmasının bir sonraki adımda Rakka'nın geri alınmasının koşullarını hazırladığını belirtti.

DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcülerinden Albay Dorrian, Bağdat'tan video konferans yoluyla bağlandığı basın toplantısında, Pentagon'daki gazetecilerin DAEŞ'le mücadele kapsamındaki sorularını cevapladı.

ABD'nin, DAEŞ'in kalesi konumundaki Rakka'nın geri alınması için yapılan hazırlıklarda Türkiye ve diğer koalisyon üyesi ülkelerle birlikte çalıştığına vurgu yapan Albay Dorrian, "Türk ordusunun tampon bölge oluşturması, Suriye'de DAEŞ'e karşı verilen mücadelede oldukça faydalı bir adımdır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Suriye ile sınırlarını DAEŞ unsurlarından temizlemesinin hem ülkeyi hem de Avrupa'yı daha güvenli kıldığına işaret eden Dorrian, DAEŞ'in Suriye ve Irak'taki savaşma kapasitesinin de bu yolla azaltıldığını kaydetti.

Albay Dorrian, "Türkiye'nin, (Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında), Suriye'nin kuzeyinde bir güvenlik kordonu oluşturması, sonraki adımda Rakka'nın geri alınmasının koşullarını hazırlıyor." ifadesini kullandı.
 

Yorumlar