ABD açıkladı: Suriye sınırına ordu kurulacak

ABD öncülüğünde DEAŞ bahanesiyle kurulan koalisyon, Suriye'de Türkiye ve Irak sınırlarına 30 bin kişiden oluşan ordu kurulacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
ABD açıkladı: Suriye sınırına ordu kurulacak

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütünden oluşan bir orduğu kuracağı yönündeki iddialar henüz sıcaklığını korurken, iddiaları doğrulayan nitelikte bir gelişme yaşandı.

ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye'deki ortaklarıyla yeni bir sınır güvenlik gücü kuracağını açıkladı. Yeni gücün 30 bin kişiden oluşmasının hedeflendiği belirtildi. Açıklamada sınır güvenlik gücünün Türkiye ve Irak sınırını kontrol edeceği belirtildi. ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'de terör örgütü PYD/PKK ile ortak hareket ettiği biliniyor.

ABD öncülüğündeki koalisyonun, Suriye'deki 'ortaklarıyla' yeni bir sınır güvenlik gücü kuracağı konusu geçtiğimiz haftanın önemli gündem maddelerinden biriydi. Reuters'ın mail yoluyla ulaştığı koalisyonun halkla ilişkiler ofisi kurulacak yeni sınır güvenlik gücünün 30 bin kişiden oluşmasının hedeflendiği belirtti. Açıklamada sınır güvenlik gücünün Türkiye ve Irak sınırını kontrol edeceği ve omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolünde olacağı ifade edildi.

Öte yandan Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, geçtiğimiz Çarşamba günü Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan ABD Büyükelçiliği Müsteşarı'nın konuyla ilgili uyarıldığını söyledi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birilerinin terör koridoru oluşturma çabalarına sabrımız azalıyor. Suriye'de ve Irak'ta yaşanan hadiselerin, kurulan düzenin amacı her geçen gün daha net anlayışılıyor. Yalan söylenmesine daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz. Fırat Kalkanı Harekatı ile attığımız adımını genişletecek güce sahibiz" demişti.

Yorumlar

ihsan sizde eli kolu bağlı oturun senelerdir burdan yazdım sınırdan devamlı suriyedeki pyd hedeflerini topa tutun diye dinletemedik bu olsaydı kuramazlardı