350 Filistinli çocuk İsrail zindanlarında

Filistin Esir Cemiyeti İsrail hapishanelerinde 350 Filistinli çocuk olduğunu bildirdi

Google Haberlere Abone ol
350 Filistinli çocuk İsrail zindanlarında
İsrail'deki hapishanelerde 12'si kız, 350 Filistinli çocuk bulunduğu belirtildi.

Filistin Esir Cemiyeti tarafından "20 Kasım Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla yayımlanan yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerinde şu anda tutuklu veya hükümlü 18 yaş altı yaklaşık 350 Filistinli çocuk bulunduğu, bunların 12'sinin kız olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Filistin'de "halk ayaklanması"nın başladığı Ekim 2015'ten bu yana İsrail güçleri tarafından 2 binden fazla çocuğun göz altına alındığı ve bunların çoğunun bir süre sonra serbest bırakıldığı aktarıldı.

İsrail yönetiminin Filistinli çocuklara yönelik, "doğrudan ve kasıtlı şekilde gerçek mermilerle hedef alma, gözaltı merkezlerine götürerek aç-susuz bırakma, sözlü ve fiili şiddet uygulama, korkutma ve baskı yoluyla ifade vermeye ve itirafa zorlama" gibi hak ihlallerinde bulunduğu ve bunların "suç" olduğu vurgulandı.

ÇOCUKLARA 10 YILI AŞAN HAPİS CEZALARI

"İsrail mahkemeleri çocuklar hakkında, müebbet ve 10 yıldan uzun süreli hapis cezaları verdi." denilen açıklamada, çocukların Ofer, Meggido ve Haşaron hapishanelerinde tutulduğu bilgisine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, başta Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) olmak üzere uluslararası kurumlardan Filistinli çocukları korumak için daha fazla çaba göstermeleri istendi.

İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli olduğu belirtiliyor.

Yorumlar