24 DAEŞ hedefi vuruldu

Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, karadan sağlanan ateş desteğiyle Karadağ bölgesinde 6 meskun mahalde daha kontrol sağlandı

Google Haberlere Abone ol
24 DAEŞ hedefi vuruldu
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Karadağ bölgesinde, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, karadan sağlanan ateş desteğiyle 6 meskun mahalde daha kontrol sağlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürdürülüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Karadağ (Rai) bölgesinde, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, karadan sağlanan ateş desteğiyle Hacı Küşah, Halise Şakira, Halise, Talca Şarkiyah, Hacar Abyad ve Eş Şuayb'da büyük ölçüde kontrol sağlandı. Söz konusu yerlerde kontrolün tam olarak sağlanması için mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetlerine devam ediliyor.

Muhalif unsurlarca harekatın başlangıcından bu yana 195 meskun mahalde kontrol sağlandı.

2 muhalif şehit oldu

Sinekli bölgesinde mayın-el yapımı patlayıcı infilak etmesi sonucu 2 muhalif şehit oldu, 1 muhalif yaralandı. Destek sağlayan unsurlarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen 24 DEAŞ hedefine atış yapılarak teröristlerce kullanılan barınak, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirildi.
Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, hava harekatı gerçekleştirilmedi. Ani çıkacak hedefler için uçaklar hazır halde bekletildi. Koalisyon güçleri tarafından da hava harekatı icra edilmedi.
DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve bin 506 el yapımı patlayıcıyı kontrollü olarak etkisiz hale getirdi.

Suriye sınır hattında insansız hava araçlarıyla kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetine devam ediliyor.

AFAD ve Kızılay ekiplerinin Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetleri de kesintisiz olarak sürdürülüyor.

Yorumlar