İlkadım’da "Yetim Sokağı" açıldı

İlkadım Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı(İHH)’nın ortaklaşa yaptıkları "Yetim Sokağı" hizmete girdi.Yetimler için farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan sokak İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi Yüzüncü...

Google Haberlere Abone ol
İlkadım’da "Yetim Sokağı" açıldı

İlkadım Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı(İHH)’nın ortaklaşa yaptıkları "Yetim Sokağı" hizmete girdi.

Yetimler için farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan sokak İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi Yüzüncü Yıl Bulvarı üzerinde bulunuyor. Çocuk resimleri, yazılarla rengarenk olarak hazırlanan sokak görenlerin de ilgisini çekiyor. Açılıştan önce bir konuşma yapan İHH Samsun Başkanı Hüseyin Mutlu, yetimlerin, Allah’ın bütün insanlara emaneti olduğunu söyledi.

"Yetimlerimize sahip çıkıyoruz"

Yetim Sokağı’nı çok önemsediklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Biz şehrimizin yapılarına renk katarken onlara bir ruh katmayı da önemsiyoruz. İstiyoruz ki vatandaşlarımız buradan gelip geçerken; yetimleri akıllarına getirsinler, ’biz bu yetimler için neler yapabiliriz’ diye düşünsünler istedik. Bu yaptığımız çalışma aslında insanları teşvik noktasında da güzel bir çalışma oldu. Peygamber efendimiz, ’Bir yetimin başını okşayan kişiye, o yetimin saç teli kadar sevap yazıldığını’ söylüyor. Yani yetim gülerse dünya güler. İHH ile yaptığımız çalışmalarla da yetimlerimize sahip çıkıyoruz. Bu tür etkinliklerin de yetimlere olan ilgiyi artıracağını düşünüyorum" dedi.

Sokağın açılışından önce yetimlerle ilgili kısa bir video gösterimi yapıldı. Ardından okunan dualarla hep birlikte sokağın açılışı yapıldı. Daha sonra Başkan Tok ve İHH üyeleri merdivenleri çıkarak sokağı gezdiler. Açılışa vatandaşlar ve esnaflar da katıldı.

Yorumlar