Alanya Aşevi törenle hizmete açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Alanya aşevinin açılışı gerçekleştirildi.Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da hizmete sunduğu bin 500 kişi kapasiteli aşevinin açılışı törenle yapıldı. Açılışa,...

Google Haberlere Abone ol
Alanya Aşevi törenle hizmete açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Alanya aşevinin açılışı gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da hizmete sunduğu bin 500 kişi kapasiteli aşevinin açılışı törenle yapıldı. Açılışa, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Çavuşoğlu telefonla bağlandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, açılışa telefonla bağlanarak, Alanyalıları selamladı. Bakan Çavuşoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve ekibine teşekkür ediyorum, gerçekten anlamlı bir açılış gerçekleştiriyor. Alanya’ya yönelik hizmetlerin sayısı ve kalitesi artıyor. Önümüzdeki süreçte hastane yanında yapacağı konuk evi de sadece bölgemize değil başka şehirlerden gelecek hastaların yakınlarına da hizmet edecektir. Daha sonraki bazı yatırımların temel atma törenlerine de inşallah birlikte katılacağız. Yeni açılan aşevinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise artık belediyeciliğin sadece altyapıyı, üst yapıyı yapmak olmadığını belirterek, “Artık belediyelerimiz her türlü sosyal projeyle ihtiyacı olan kesimlere destek veriyor. Bir taraftan bakıyorsunuz yaşlılar, engelliler, kadınlar, çocuklar, gençler ve tabi ki yoksullarla ve ihtiyaç sahipleri ile ilgili hem ilçe belediyelerimizin hem Büyükşehir Belediyemizin yürüttüğü çok önemli, çok güzel projeler var. İşte onlardan bir tanesi de aşevi projesi. Antalya merkezde de var. Artık bu hizmeti ilçelere, taşradaki en büyük ilçemiz olan Alanya’da da açmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz” dedi.

800 eve sıcak yemek

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, “Alanya sadece Türkiye’nin değil dünyanın göz bebeği şehir. Alt yapısı ile üst yapısı ile önemli hizmetlere tanıklık ediyor. Alanya’nın çağdaş belediyelerle yarıştığını görmek bu şehrin evladı olarak bana onur veriyor. İşte bugün de aşevi açılışı için bir aradayız. Şu anda Alanya’da 150 eve sıcak yemek gönderiyoruz. Bu tesisimiz ile bu 800 rakamına çıkacak. Sadece Alanya değil Gazipaşa’da ihtiyacı olan vatandaşlarımıza bir tas çorba ve yemek göndereceğiz. İnancımız gereği bizde ‘komşusu aç yatan bizden değildir.’ Biz bunun gereğini yerine getiriyoruz” diye konuştu.

Yaşlı bakım evi Türkiye’de ilk olacak

Antalya’da sosyal belediyelik anlamında farklı anlayış ortaya koyduklarını anlatan Türel, “Antalya genelinde 10 bin 662 aileye sosyal kart desteği veriyoruz. Alanya’da 934 çocuğumuza eğitim desteği sağlıyoruz. Hasta yatağından tutun acil durumlardan nakit desteğine kadar sosyal belediyecilik örneğini vermeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal desteklerde geçmişle hayal edilemeyen noktalara geldik. Daha da arttırıyoruz. Açta açıkta kimseyi bırakmamaya çalışıyoruz. Engelli hizmetlerimizden, Cumhurbaşkanımızın elinden ödül aldığımız Alzheimer Mavi Ev projesine kadar birçok farklı kesime hitap ediyoruz. Türkiye’de belki ilk olacak yaşlı bakım merkezini bir ay içinde hizmete açacağız, teşrifi devam ediyor. Şimdi yatalak dediğimiz hasta, bakıma muhtaç vatandaşımızı imkanı yoksa yaşlı bakım evimize alacağız ve orada onun yaşamının kalan günlerini en güzle şekilde geçirmesi için sosyal belediyecilik anlayışı ortaya koyacağız. Huzurevimizde yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz. Bu projeler örmek projeler.”

İftihar edilecek durumdayız

Başkan Türel şöyle devam etti:

“Her zaman her yerde aşevi hizmetimizden cenaze hizmetlerine kadar hemşerilerimizin yanındayız. Cenazesi olan ailelerimize yemek servisi yapıyoruz bunu da yaygınlaştıracağız. Kimse kendisini yalnız hissetmesin. Herkes devletine, belediyesine güvensin. Yardımlaşma, dayanışma bizim dinimizin ahlakımızı gereğidir. Dünyanın öbür ucunda işte Myanmar’da muhtaç insan varsa onlarla ekmeğimizi paylaşmak insanlık vazifemiz. Somali’de varsa ekmeğimizi paylaşmak vazifemiz. Çok şükür devletimiz milletimize kol kanat gerecek güce kavuşmuştur. Artık iftihar edilecek bir durumdayız.”

“Tarihiminiz en kuvvetli dönemlerinden birini yaşıyoruz” diyen Türel, “Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız diğer yandan Başbakanımız, Bakanlarımız ülke içinde ve ülke dışında adım atmadık, gitmedik yer bırakmıyorlar” ifadesini kullandı.

Çöpten elektrik üretecek tesisin temeli yakında

Alanya Belediyesi’nin Yumlu tepesine çöp taşımayla ilgili sıkıntısı olduğunu söyleyen Türel, “Şimdi o dertten kurtuluyoruz. Şimdi Alanya’ çöpünden elektrik elde eden bir noktaya geliyor. Yurt dışında çöp altındır. Şimdi Alanya’mız o hale geliyor. Buradaki tesis bugüne kadar yapılanların en çağdaşı, en moderni olacak. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan “Sıfır Atık” kampanyası başlattı. Artık çöpümüzü doğaya bırakmıyoruz. Çöpümüzü tamamen sıfırlıyoruz, öğütüyoruz. O çöpü öğütüyorken elektrik elde ediyoruz. Ülke ekonomisinde katkı sağlıyoruz. Artık Alanya’mız çöpünden elektrik elde eden bir noktaya geldi” dedi.

Çevre yolları çalışmaları devam ediyor

Alanya’nın tarihindeki ilk katlı köprülü kavşakların kendi belediye başkanlığı döneminde yapıldığını belirten Menderes Türel, “Antalya ilk kez katlı köprülü kavşaklarla benim ilk dönemimde tanıştı. Ve şimdi yeni çevre yolları çalışmalarını Alanya’mız geliştiriyoruz. Artık Kargıcak çevreyolu değil onun da ötesi Yeşilöz’e kadar 16 kilometrelik ikinci etabın çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Alanya’mızdaki kavşakların projelerini Büyükşehir Belediyesi olarak biz gerçekleştirdik. Karayollarımız uygulamasını yaptı. Şimdi aynısını Kargıcak etabında yaptık, Karayollarına teslim ettik. Şimdi 2. Etap Yeşilöz’e kadar. Onun da projeleri bu sene sonuna kadar bitecek.”

Konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu ve Başkan Türel, diğer protokol üyeleri ile birlikte kurdele kesiminin ardından aşevini gezdi ve Alanyalılara aşure ikramında bulundu.

Yorumlar