Eğitimcilere atık piller ve elektronik atıklar ile ilgili bilgilendirme

Odunpazarı Belediyesi, öğretmenler için “Eğitimcilerin eğitimi” isimli bir seminer düzenleyerek atık piller ve elektronik atıklar ile ilgili bilgilendirme yaptı.Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Odunpazarı ilçe genelinde...

Google Haberlere Abone ol
Eğitimcilere atık piller ve elektronik atıklar ile ilgili bilgilendirme

Odunpazarı Belediyesi, öğretmenler için “Eğitimcilerin eğitimi” isimli bir seminer düzenleyerek atık piller ve elektronik atıklar ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Odunpazarı ilçe genelinde yer alan okullarda görev yapan öğretmenler için “Eğitimcilerin Eğitimi” adlı bir seminer düzenledi. Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Eğitimcilerin Eğitimi Semineri’ne Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği de (ELDAY) katıldı. Eğitimcilerin Eğitimi Semineri’ne Odunpazarı ilçe genelinde yer alan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerden 120 öğretmen katıldı. Seminere TAP sorumlusu Seyhan Öz Ulucan ve ELDAY’dan İlkim Yiğit’in de eğitimcileri olarak katılırken; seminere katılan öğretmenlere, eğitmenler tarafından atık piller, elektronik atıklar ve Odunpazarı Belediyesinin bu atıkları nasıl topladığı ile ilgili bilgiler verildi.

12 yılda 26 bin 350 kilo atık pil

Odunpazarı Belediyesi’nin çöpten ayrı olarak atık toplama çalışmalarına 2005 yılında TAP ile başladığını belirten eğitimciler, yaklaşık 12 yıldır atık pilleri kaynağında ayrı toplandığını anlattı. “Odunpazarı Belediyesi 2005 yılından itibaren 26 bin 350 kilo atık pil topladı. Bu oranda öğrencilerin ve öğretmenlerin katkısı ise çok büyük” diyen eğitimciler, Odunpazarı Belediyesi’nin 2007 yılında ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliğinin yayınlanması ile birlikte; ambalaj atıklarını konutlarda çöpten ayrı bir şekilde toplamaya başladığını vurguladı.

7 yılda 799 ton atık yağ toplandı

Odunpazarı Belediyesi’nin 2007 yılından itibaren 115 bin 914 ton ambalaj atığını kaynağında ayrı topladığını kaydeden eğitimciler, bitkisel atık yağları da unutmadı. Odunpazarı Belediyesi’nin 2010 yılında lisanslı bir firma ile bitkisel atık yağ toplama çalışmalarına başlandığını belirten eğitimciler, konutlardan, okullardan ve işletmelerden 7 yıl içerisinde toplam 799 ton atık yağ topladığını söyledi. Eğitimciler, “2016 yılında tüm okullara, muhtarlık binalarına ve bazı camilere toplamda 119 adet elektrik ve elektronik atık kutusu dağıtıldı. Bin 920 kg elektrik ve elektronik atık toplanmıştır. 2017 yılında Odunpazarı Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetki alarak, ELDAY Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği ile protokol yapı. ELDAY tarafından da okullar arası atık toplama kampanyaları düzenlenecek. Konutlardan ve işletmelerden atıklar toplanacak” dedi.

Yorumlar