"Engelsiz şenlik" sona erdi

- Kastamonu'da düzenlenen şenlikte binlerce üniversite öğrencisi gerçekleştirdikleri aktivitelerle engellilerle empati kurdu

Google Haberlere Abone ol
"Engelsiz şenlik" sona erdi

KASTAMONU (AA) - Kastamonu ve Atatürk Üniversitelerince "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı" kapsamında düzenlenen şenlik sona erdi.

Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Yerleşkesi'nde düzenlenen ve 3 gün süren etkinlikte öğrenciler, hazırlanan oyun parklarında gözlerini kapatarak çeşitli aktiviteler yaptı.

Üniversitenin Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü Yardımcısı Mehmet Üneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin verimli geçtiğini belirtti.

Beklentilerin üzerinde katılım sağlandığını ifade eden Üneş, şunları kaydetti:

"Şenliğimiz 3 gündür devam ediyor. Projemizin asıl amacı sosyal entegrasyon ve istihdam alanında bir çalışma yapmaktı. Projemiz Avrupa Birliği tarafından fonlandı. Üniversitedeki öğrencileri, engelli bireyleri, dernekleri ve engelli müteşebbisleri bir araya getirerek şenlik icra edip bir sinerji oluşturmak istedik. Mükemmel bir şenlik gerçekleştirdik. 3 gündür inanılmaz bir katılım oldu. Öğrenciler bu şenliğin amacının ne kadar doğru olduğunu gösterdiler. Rektörümüz Seyit Aydın'a teşkür ediyorum. Katılımcı sayısı binleri bulmuştur. Gençlik kendini gösterdi."

Yorumlar